KAA Gent - Rijeka

Depoitre zet scheve situatie recht voor Gent, dat in Kroatië vol aan de bak moet
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 105 reacties

AA Gent haalde het met 2-1 van Rijeka

Depoitre zet scheve situatie recht voor Gent, dat in Kroatië vol aan de bak moet
Foto: © photonews

AA Gent heeft dankzij een beresterke Laurent Depoitre nog een scheve situatie tegen Rijeka kunnen rechtzetten. De spits scoorde twee keer en wiste zo de openingsgoal van Halilovic uit. In Kroatië wacht Gent toch nog een warme avond.

Thorup koos voorin alweer voor Depoitre en Yaremchuk, wat toch het nieuwe koningskoppel van de Buffalo's moet worden. Rijeka toonde zich wat secuurder en sterker dan zowel Viitorul als Larnaca, maar moest het spel toch grotendeels ondergaan. AA Gent kon de bal relatief makkelijk in de ploeg houden, maar veel grote kansen hield het daar niet aan over.

Tot Depoitre plots Yaremchuk alleen voor Prskalo kon zetten. De Oekraïner wou de bal in de verste hoek krullen, maar miste schromelijk. De spits zou het zich enkele minuten later nóg meer beklagen. Rijeka was zowaar in de buurt van Kaminski gekomen en Halilovic profiteerde door de bal in de linkerbenedenhoek te deponneren.

Koude douche dus voor een iets over de helft gevulde Ghelamco Arena. De twaalfduizend toeschouwers zagen hij de thuisploeg met een ongunstige 0-1 de rust in moest. Een achterstand proberen ophalen op verplaatsing, in Europa is dat vaak onbegonnen werk, dus moest het in de tweede helft gebeuren.

De troepen van Thorup duwden de Kroaten meteen tegen het eigen doel aan, Rijeka kwam er nu helemaal niet meer uit. Iets voor het uur kon Depoitre daar eindelijk van profiteren. Yaremchuk snelde z'n man voorbij in de zestien en zette hard voor, koud kunstje voor de voormalige Rode Duivel om die tegen de touwen te jagen.

Het wordt nog zwoegen in Kroatië

De thuisploeg bleef doorduwen en een uitstekende voorzet van Lustig zorgde alweer voor een feestje. Depoitre kopte via de grond staalhard binnen. Klassegoal van de bonkige spits. Yaremchuk zou nog een uitstekende kans krijgen op de 3-1, maar verder dan een 2-1 zege raakte Gent niet. In Rijeka wordt het nog warm, denken we.

Goals

2
1

Balbezit

65
35

Aanvallen

65
24

Gevaarlijke aanvallen

35
9

Schoten op doel

3
1

Schoten naast/over doel

10
1

Hoekschoppen

8
3

Fouten

11
16

Vrije trappen

16
11

Doeltrappen

3
15

Inworpen

25
23
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws