ijsIJsland
belBelgiƫ
0-1
28' Eden Hazard (pen)
0-2
Datum: 11/09/2018 20:45
Competitie: Nations League A
Speeldag: Speeldag 2
Rode Duivels hoeven niet te swingen tegen IJsland, maestro Hazard en goalgetter Lukaku trefzeker in Nations League
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties

De Rode Duivels openen Nations League met een simpele 0-3 zege in IJsland

Rode Duivels hoeven niet te swingen tegen IJsland, maestro Hazard en goalgetter Lukaku trefzeker in Nations League

De Nations League is officieel begonnen! De Rode Duivels waren misschien niet op hun allerbest, maar IJsland was te onmondig en zal wellicht al blij zijn dat het bij doelpunten van Hazard en Lukaku bleef. 0-3 was het eindverdict.

De Nations League is geen oefenwedstrijd en dus ging Martinez terug naar iets dat meer leek op het type-elftal. De opvallendste keuzes? Carrasco kreeg de voorkeur op links, Tielemans won het vertrouwen van de bondscoach en bleef staan. Trossard zat in de tribune en zou dus niet debuteren als Rode Duivel.

De IJslanders hadden voor hun eigen volk iets recht te zetten na de 6-0 in Zwitserland en versmachtten de Belgen in het openingskwartier. Sigurdsson kreeg de eerste echte kans met een schotje net naast de paal, Vertonghen liet zich iets te makkelijk passeren en Martinez stond uitvoerig met zijn armen te zwaaien.

Stroef begin

Nadien dachten de Duivels wel 'oké, genoeg gespeeld' en begonnen ze het laken naar zich toe te trekken. Mertens en Lukaku mochten eens proberen, maar wie anders dan Eden Hazard leidde de dans - hij liep precies weer in zijn eigen speeltuin te voetballen. De verdediging kreeg maar geen vat op hem.

Twee minuten, twee goals

Een openingsdoelpunt was nodig om het allemaal een beetje los te maken en daar zorgde de kapitein voor op het halfuur. Ingason (ex-Lokeren) trok Lukaku te nadrukkelijk neer in de zestien, Hazard is zoals u weet een penaltyspecialist en stuurde de keeper naar de verkeerde hoek: 0-1. 

Amper twee minuten later was het zelfs al 0-2. Haldorsson duwde een bal nogal onoordeelkundig tegen Lukaku aan en die trapte vanop enkele meters naar doel. Even twijfel, maar de bal was wel degelijk over de lijn en dus was het een geldig doelpunt.

IJsland kon het hoge tempo uit het openingskwartier niet herhalen, de supporters waren met hun 'viking clap' in de tribunes indrukwekkender dan de spelers op het veld. De enige keer dat Courtois echt in actie moest komen, was op een ferm afstandsschot van Sigurdsson en zijn zwevende duik was heerlijk.

Boeken toe

Een derde doelpunt hing in de lucht, telkens via een actie van Hazard, maar het moest niet en vooral daarom bleef het lang uit. Al viel het toch: een kopbal van Alderweireld werd nog van de lijn gehaald, maar in dezelfde aanval kon Lukaku een sluw tikje geven en de bal laag in de verste hoek doen verdwijnen: 0-3.

De Rode Duivels staan nu dus gedeeld eerste naast Zwitserland, de volgende tegenstander in de Nations League. Afspraak op 12 oktober in het Koning Boudewijnstadion.

Opstellingen

IJsland IJsland

  Speler G Beoordeel
HalldĆ³rsson Hannes ThĆ³r 90' -
SƦvarsson Birkir MĆ”r   90' -
Ingason Sverrir Ingi 90' -
Sigurdsson Ragnar 90' -
SkĆŗlason Ari 90' -
SigurjĆ³nsson RĆŗnar MĆ”r 90' -
Bjarnason Birkir 90' -
Hallfredsson Emil 90' -
Sigurdsson Gylfi Thor 90' -
Bjƶrgvin MagnĆŗsson HƶrĆ°ur 90' -
Bƶưvarsson JĆ³n DaĆ°i 90' -

Belgiƫ Belgiƫ

  Speler G Beoordeel
Courtois Thibaut 90' 8
Alderweireld Toby 90' 6
Kompany Vincent 90' 8
Vertonghen Jan 90' 6
Witsel Axel 90' 7
Meunier Thomas 90' 7
Carrasco Yannick 70' 5
Tielemans Youri 79' 5
Hazard Eden āš½ 89' 8
Mertens Dries A 90' 8
Lukaku Romelu āš½ āš½ 90' 8
  Bank G Beoordeel
Chadli Nacer 20' 6
DembƩlƩ Mousa 11' 5
Hazard Thorgan 1'  
Vanaken Hans -  
Vermaelen Thomas -  
Sels Matz -  
Casteels Koen -  
Dendoncker Leander -  
Verstraete Birger -  
Boyata Dedryck -  
Batshuayi Michy -  
Castagne Timothy -  
Herbeleef IJsland - Belgiƫ

Vooraf