Liverpool FC - Flemish Reds

Voorbereiding: Liverpool scoort vier keer in Tranmere

Tranmere - Liverpool FC 0-4

Een jaar geleden won Liverpool FC zijn eerste vriendschappelijke match van het seizoen met het kleinste verschil van Tranmere. Dit keer haalden de Reds het met 0-4 en de score had gemakkelijk nog hoger kunnen oplopen.

Beide ploegen begonnen aanvallend, maar Liverpool drukte Tranmere steeds meer terug. Joel Matip had eigenlijk moeten scoren, maar knalde van dichtbij over. Daniel Sturridge haalde enkele keren gevaarlijk uit en ook Marko Grujic zette doelman Scott Davis aan het werk.

Op het half uur viel de verlossende treffer na een fout op Sheyi Ojo. James Milner zette de strafschop om. Vlak voor rust verdubbelde Grujic de voorsprong met een laag afstandsschot.

Na de koffie begonnen tien frisse Reds meteen met gedreven aanvallend voetbal en dat leverde na vijf minuten al een doelpunt op. Het schot van Dominic Solanke werd nog gekeerd door de keeper, maar Pedro Chirivella mocht de bal in een leeg doel tikken.

Het tempo zakte even, maar Liverpool bracht bij momenten knap voetbal op de mat. Vooral de linkerflank met Jon Flanagan en de levendige Ryan Kent zorgde regelmatig voor dreiging. Na een knappe solo stuurde Kent Ben Woodburn diep. Die werd foutief afgestopt en de bal ging opnieuw op de stip. Woodburn nam resoluut de bal en stuurde de doelman de verkeerde kant op: 0-4.

Solanke was ook een paar keer dicht bij een treffer en Lazar Markovic had ook nog een goal aan zijn voeten, maar hij trapte over doel.

Liverpool 1e helft: Karius, Alexander-Arnold, Matip, Lucas, Milner, Henderson, Grujic, Wijnaldum, Ojo, Firmino, Sturridge.

Liverpool 2e helft: Karius (Grabara), Clyne, Gomez, Klavan, Flanagan, Stewart, Chirivella, Woodburn, Markovic, Kent, Solanke.

x

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Controleer op nieuwe reacties

Laatste nieuws