nicNice
Auxerre
1-0
Datum: 22/10/2005 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stade du Ray
Nice pakt drie punten
Thomas Dubois
| 0 reacties
Nice pakt drie punten
Foto: © SC

Ondanks een leeg stadion slaagde Nice erin om Auxerre drie punten afhandig te maken dankzij een vrije trap van Marama Vahirua.

Nice moest zonder publiek spelen als straf voor het slechte gedrag van de eigen supporters een maand geleden tegen Saint-Etienne. Sommige supporters lieten het niet aan hun hart komen en kwamen naar het stadion om van buiten uit hun ploeg te steunen. Twee supporters werden gearresteerd wegens baldadigheden. 

De spelers van Nice lieten het niet aan hun hart komen en speelden gretig en gemotiveerd. Het sleutelmoment kwam er in de 33ste minuut wanneer Nice een vrije trap kreeg aan de rand van het strafschopgebied na een fout van Koné. Vahirua schoot door de muur en liet zo de netten trillen. Fabien Cool had geen schijn van kans. 

Na de rust ging Auxerre volop voor de gelijmaker, maar onder meer een penalty werd niet gefloten. Traoré schatte een lange bal verkeerd in, Lachuer kon alleen op doel afgaan, maar werd met veel getrek aan het truitje gestopt door Traoré. De scheidsrechter zag er echter geen graten in. 

Santini zette toen alles op alles en gooide er onder andere Luyindula, Daby en onze landgenoot Luigi Pieroni in. Het kon echter niet baten, Nice hield vol en pakte zo de drie punten, waardoor Auxerre enkele plaatsen verliest aan de kop van het klassement. [AN]