nanNancy
nicNice
Datum: 30/10/2005 18:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade Marcel Picot
Nancy en Nice spelen gelijk
Kevin Pieters
| 0 reacties
Nancy en Nice spelen gelijk
Foto: © SC

Zondagavond werd om 18u00 de voorlaatste wedstrijd van de dertiende speeldag afgewerkt in de Franse competitie.  Een duel tussen Nancy en Nice.
 
In de beginfase van de wedstrijd liet de thuisploeg het initiatief aan de bezoekers en speculeerde Nancy op de tegenaanval met een 3-5-2 opstelling.  De eerste mogelijkheid was ook voor de thuisploeg via de opkomende Biancalani, maar zijn schot ging over doel.  Net voor het kwartier moets Nice-doelman Gregorini wel reageren op een kopbalmogelijkheid van Kim.  Iets voor het halfuur was het opnieuw de thuisploeg die een goede kans kreeg via Sarkisian, maar ook hij slaagde er niet in om te scoren.  Vijf minuten voor rust werd het heet voor de kooi van Gregorini toen Sarkisian een voorzet-schot in de kleine rechthoek kreeg.  Niemand kon er zijn voet tegen zetten. Net voor de rust slaan tot tweemaal toe de stoppen door bij Lecluse. Tweemaal haalde de verdediger Nice-speler Koné op geweldadige wijze onderuit en moest in twee minuten twee gele kaarten slikken.  Koné moest verzorgd worden en Nantes met tien man verder.  
Na de rust was het de thuisploeg die voor het eerste gevaar zorgde.  Berenguer knalde op doelman Gregorini, die in twee tijden redde.  Ondanks de numerieke minderheid bleef de thuisploeg op zoek gaan naar de overwinning.  Net voor het uur zag Biancalani zijn volley op enkele centimeters van het doelhout verdwijnen.  En net na het uur streelde een schot van Berenguer de paal.  De beste kansen voor de bezoekers kwamen er in de 56e en 68e minuut.  Eerst stuitte Balmont, alleen voor de goal, op Nancy-doelman Bracigliano en even later was het Bagayoko die dicht bij een doelpunt kwam, maar de aanvaller miste de koelbloedigheid om af te werken.  De laatste kans van de wedstrijd was eveneens voor Nice.  Balmont zag zijn schot net over het doel van Bracigliano vliegen.
 
De thuisploeg maakte het meeste kans op de overwinning, maar kreeg in het laatste halfuur bijna het deksel op de neus.  Een billijk gelijkspel, waarmee uiteindelijk beide ploegen tevreden zullen zijn.    [AN]