Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade Marcel Picot
Monaco verliest bij Nancy
Kristof Blomme

Monaco heeft het nieuwe seizoen slecht ingezet. De Monegasken gingen met 1-0 de boot in bij Nancy.

Bij Nancy begon Dosunmu op de bank. Jan Koller mocht wel aan de partij beginnen namens Monaco. De eerste kansen van de partij waren voor de thuisploeg. Een poging van Curbelo werd gepakt door Roma. Zerka probeerde het van ver, maar hij vond het doelkader niet. Monaco kon daar weinig tegenoverstellen. Enkel Gigliotti werd gevaarlijk, maar Bracigliano kon gemakkelijk pakken. Nog even meegeven dat er voor de rust zes gele kaarten te noteren vielen, drie aan beide zijden.

Na tien minuten in de tweede helft kwam Nancy op voorsprong. Een goeie voorzet van Brison werd door Zerka ingekopt. Twintig minuten voor tijd kwam Monaco eindelijk nog eens opzetten. Koller legde af tot bij Gakpe, maar zijn poging werd afgeblokt. Ook Koller zelf en Kallon kregen nog kleine kansjes, maar scoren lukte niet. Tien minuten voor tijd werd Gigliotti nog van het veld gestuurd. Dosunmu mocht vijf minuten meespelen.