olyLyon
nanNancy
13'
1-0
Datum: 29/10/2006 21:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Gerland
Lyon zonder flair voorbij Nancy
T. Coremans
| 0 reacties
Lyon zonder flair voorbij Nancy
Foto: © SC

Het ‘Stade Gerland’ was vanavond de plaats van afspraak tussen titelfavoriet Olympique Lyonnais en revelatie AS Nancy. Weinig kenners gaven blijk van een zege voor Nancy op het veld van grootmeester Lyon. De kampioen werd dit seizoen nog op geen enkel front verslagen. Fred moest geblesseerd van in de tribune toekijken. Bij de bezoekers startte Tosin Dosunmu op de bank. Zijn ploeg stond verassend derde voor deze wedstrijd. Het kon zelfs naar de tweede plek wippen na het puntenverlies van Marseille, eerder dit weekend.
 
Beide ploegen startten voorzichtig aan de wedstrijd. Curbelo kwam voor Nancy een eerste keer dreigen na zes minuten. Aan de andere kant kopte Tiago een hoekschop maar nipt over. Even later was het wel prijs. Malouda bracht de bal vanop links voor naar de centraal aanstormende Carew. Hij jaagde de bal in één tijd naast doelman Sorin. De thuisaanhang hoefde, zoals gewoonlijk, niet lang te wachten om hun victorieliederen aan te halen. Na het doelpunt kabbelde de partij naar de rust toe. In de blessuretijd zorgde Wiltord, met een meesterlijke lob, bijna voor de tweede treffer. De bal botste terug het veld in via de paal.
 
Na de pauze kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang. Teveel lange ballen en onzuivere passes brachten het spelniveau weinig bij. Malouda was er nog het dichtste bij met een afstandsschot. Lyon domineerde op basis van balbezit maar kon weinig dreigen. Het leek of beide ploegen tevreden waren met de huidige stand. Tien minuten voor affluiten brengt coach Correa een vierde aanvaller in. Dosunmu mocht mee proberen nog een puntje weg te kapen. Maar Nancy kon de hele wedstrijd geen enkele keer Coupet bedreigen. Olympique stond als een reus en gaf geen krimp. De tweede helft was een maat voor niets, een routineklus voor Houllier en zijn kampioenen. De drie punten buiten zicht gehouden zal heel Frankrijk deze wedstrijd snel vergeten.
 
Lyon verstevigt hiermee z’n leiderspositie. Het staat nu al elf punten voor op eerste achtervolger Marseille. Ook dit seizoen lijkt niemand de trein te kunnen stoppen. Nancy blijft op de derde stek plakken en voldoet nog altijd ruim aan de verwachtingen.

Vooraf