nicNice
marMarseille
1-0
1-1
63' Mickaël Pagis (pen)
Datum: 29/10/2006 18:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Municipal du Ray
Marseille in extremis kopje onder
Ruben Claesen

Het gaat niet meer zo goed met Olympique Marseille. Vanavond verloor het immers op het veld van Nice met 2-1. Met 1 op 9 effent Marseille het pad voor Lyon om nog verder weg te lopen, Nice doet een goede zaak in de kelder van de rangschikking en stijgt naar de zeventiende plaats.

Na een halfuur spelen klom de thuisploeg op voorsprong. Cyril Rool profiteerde van slecht uitverdedigen van doelwachter Carrasso en trof raak: 1-0. Nog voor de rust wilde Marseille een strafschop, maar scheidsrechter Poulat zag geen graten in de val van Niang, die neerging na contact met KantĂ© en Veigneau. Bij de rust leidde Nice, maar Marseille had het meeste balbezit, al leverde dat zonder kansen af te dwingen maar bitterweinig op.

Tien minuten na de pauze behoedde doelman Lloris zijn ploeg voor de gelijkmaker, door met een knappe save een afstandsschot van Ribéry tegen te houden. Maar op het uur kwam die gelijkmaker er toch. Ribéry gaf voor vanaf de rechterflank naar Niang, die Pagis bediende en die dan op zijn beurt met een mooie volley de gelijkmaker binnentrapte. In de slotfase trof Nice nog de lat, maar de beste kans was voor de bezoekers. Bamogo gaf voor, Nasri trapte de bal over het lege doel, een reusachtige kans die Marseille nog zuur zou opbreken. Want in de blessuretijd beging Beye een overtreding op Koné in het strafschopgebied, penalty dus. Ederson zette die om en dompelde Marseille zo nog wat meer in een dip, hoewel het natuurlijk nog altijd tweede staat.