Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade du Moustoir
Nancy de boot in bij Lorient
Ruben Claesen

Nancy, de nummer twee uit de stand, ging op het veld van Lorient onderuit met 2-0. Lorient profileert zich zo als een echte giantkiller, na de winst op het veld van Marseille vorige week. Nancy zakt zo terug naar de derde plaats, Lorient klimt de toptien binnen en wordt negende.

Boeiend was de wedstrijd in ieder geval niet. Een eerste echte mogelijkheid kwam er pas vijf minuten voor rust. Jallet had een perfecte voorzet in de benen voor Gignac, maar doelman Bracigliano behoedde de bezoekers voor een achterstand. Een saaie eerste helft eindigde op 0-0.

Na twintig minuten in de tweede helft konden de thuissupporters een eerste keer juichen. Ulrich Le Pen trapte een voorzet van Jallet vanop de rechterflank in één tijd tegen de netten, een knappe goal van Le Pen. Nancy zette vervolgens alles op de aanval, maar twee minuten voor tijd liep het tegen een scherpe counter van de thuisploeg aan. Rafik Saïfi mocht infiltreren in de zestien meter, Bracigliano redde eerst nog, maar de rebound van Lamouchi was wél raak. 2-0, een logische zege voor de thuisploeg.