Stadion: Le Stadium
Lyon in de slotfase
Ruben Claesen

Lyon – Valenciennes 2-1

Vrijdag al herstelde L’OL zich net op tijd van de late openingstreffer van Steve Savidan. Zoals dat wel vaker het geval is, was het ook dit keer wachten tot de laatste minuten van de wedstrijd eer Lyon de scheve situatie rechtzette. De twee centrale verdedigers waren de gevierde mannen: vijf minuten voor tijd kopte Cris de gelijkmaker tegen de netten, amper één minuut later kon Squilacci geklungel van Penneteau afstraffen. Drie punten voor de regerende landskampioen, dat door het verlies van Nancy weer wat verder uitloopt.

Nantes – Saint-Etienne 2-2

Lange tijd zag het ernaar uit dat Nantes schitterende zaken zou doen in de kelder van het klassement, maar een wel erg laat doelpunt besliste daar anders over. Twee keer kwam de thuisploeg op voorsprong. Cubilier opende de score in de eerste helft, maar Feindouno maakte in de extratijd nog gelijk. Het was lang wachten op een derde goal, maar met nog drie minuten op de klok zorgde ex-Ajacied Nourdin Boukhari toch voor de winning goal. Althans, daar had het toen alle schijn van. Want in de vierde minuut van de blessuretijd maakte Hognon weer gelijk.

Toulouse – Sedan 3-1

Grégory Pujol zorgde met een own goal in de blessuretijd van de eerste helft voor de 1-0. In de tweede periode liep de thuisploeg verder uit via Elmander. Boutabout scoorde echter vlak daarna de aansluitingstreffer, maar weer Elmander nam alle twijfels weg. Een verdiende zege voor Toulouse.

Le Mans – PSG 1-1

Beide goals vielen in de eerste helft. Bonaventure Kalou opende de score vanop de strafschopstip, tien minuten voor rust maakte Lucau gelijk.

In Bordeaux – Auxerre, Lens – Rennes en Nice –Sochaux werd er niet gescoord.