Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade du Vélodrome
Marseille wint nog eens
Ruben Claesen

Na vier opeenvolgende nederlagen heeft Olympique Marseille weer aangepikt met een overwinning. Het klopte in het eigen Vélodrome Valenciennes met het kleinste verschil.

Al vroeg bleek dat Valenciennes niet gekomen was om zich in te graven. Saez kopte al na zeven minuten een vrije trap van Bezzaz goed naar de hoek, Carrasso ging goed plat. Drie minuten later kwam Roudet nog dichter bij de openingstreffer, zijn schot ging slechts centimeters naast. Marseille was even verrast door het felle begin van de bezoekers, maar even na het halfuur dwong het toch een eerste grote kans af. Samir Nasri nam de bal heerlijk in één tijd op de slof, de redding van Penneteau was eveneens subliem. Vlak voor rust kreeg Patrick Paauwe nog een grote kans, Carrasso lag echter weer in de weg. Bij de rust stond het nog 0-0.

De tweede periode startte een pak minder fel dan de eerste, maar in tegenstelling tot de doelpuntenloze eerste helft werd er in de tweede wél gescoord. Op het uur ging Niang op links zijn man voorbij, Mickael Pagis stond op de juiste plaats om zijn zesde van het seizoen te scoren. Valenciennes moest toen wel reageren, maar Marseille was goed georganiseerd. Bijgevolg duurde het tot de laatste minuut eer Valenciennes in scoringspositie kwam. Dufresne haalde vanop de rand van de zestien meter uit, Carrasso redde nogmaals en voorkwam de gelijkmaker. 1-0 bleef het, een hele opluchting voor Marseille en trainer Albert Emon, die weer iets vrijer kan ademen.