setSaint-Etienne
nicNice
Datum: 18/11/2006 20:30
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade Geoffroy Guichard
'We pakken gewoon die drie punten'
Ruben Claesen
| 0 reacties
'We pakken gewoon die drie punten'
Foto: © SC

In Frankrijk zijn ze alweer aan de veertiende speeldag toe. De seizoensstart van de Ligue 1 is er een die de boeken in zal gaan als een erg onvoorspelbare. Marseille en Monaco kwakkelen, Nancy en Lens beleven hoogdagen; maar één ding staat als een paal boven water: Lyon blijft oppermachtig.
 
Olympique Lyon moet zaterdag aan de slag in de Ardennen, waar Sedan de leider zal ontvangen. Sedan, dat laatste staat, wil natuurlijk voor een verrassing van formaat zorgen door de kampioen te kloppen, maar welke ploeg wil dat niet? Juninho Pernambucano, Lyons spelverdeler die rood kreeg in de match op Rennes, is er opnieuw bij. ‘Eigenlijk maak ik me wel een beetje zorgen: we zitten nogal krap in de aanval. Karim Benzema, Sid Govou en Fred zijn alledrie geblesseerd, terwijl Malouda, Carew en Wiltord alledrie een volledige match met hun nationale ploeg in de benen hebben. Maar goed, dat mag geen excuus zijn, we gaan zaterdag gewoon de drie punten pakken.’
 
De aantrekkelijkste partij vindt zaterdag plaats op het veld van Sochaux (5), dat de eerste achtervolger van Lyon ontvangt, Lille. Bij de thuisploeg zal Anthony Le Tallec weer beschikbaar zijn, Grégory Tafforeau is bij de bezoekers fit genoeg om in de basis te starten.
 
Racing Club de Lens staat derde in de rangschikking. Les Sang et Or spelen zaterdagavond in het eigen Félix Bollaert tegen Nantes, zonder Aruna Dindane en Issam Jemaa. Trainer Gillot kan niet anders dan de situatie accepteren: ‘Issam gaat binnenkort weer aanpikken met de groep. De blessure van Aruna is ook minder erg dan verwacht. Waarschijnlijk zal hij, buiten deze wedstrijd, alleen die tegen Le Mans (27 november) moeten missen.
 
Numero vier is Nancy. Dat speelt eveneens zaterdag thuis tegen Troyes, dat voorlaatste staat. Voor dit treffen zijn de keepers van beide ploegen onzeker: Zowel Gennaro Bracigliano als Ronan Le Crom zijn geblesseerd. Als ze niet kunnen spelen, worden ze waarschijnlijk respectievelijk vervangen door Olivier Sorin en Kevin Grau.
 
Olympique Marseille, inmiddels teruggezakt tot de achtste plaats, neemt het zondag in het eigen Vélodrome op tegen Valenciennes, vijftiende. Vlak boven L’OM staat Toulouse. Dat speelt, eveneens zondag haar wedstrijd op het veld van Auxerre. Saint-Etienne, dat evenveel punten als Toulouse heeft, ontvangt dan weer Nice.
 
In de hoofdstad speelt Paris Saint Germain tegen Bordeaux, Le Mans moet op bezoek bij Rennes. Monaco ten slotte wil absoluut winnen van Lorient om zo verder weg te sluipen van de degradatiezone.

Meer nieuws