Stadion: Leon-Bollée
Lens en Nancy leiden puntenverlies
Ruben Claesen

Valenciennes – Nancy 1-0

Nancy heeft pijnlijk puntenverlies geleden op het veld van Valenciennes. Het ging met het kleinste verschil onderuit bij de neo-eersteklasser, dat na een goal van Steve Savidan ,al in de eerste minuut, de kloof met Monaco, zestiende, vergroot tot vier punten. Nancy laat een kans liggen om een uitstekende zaak te doen in het klassement, na de draws van Lille en Lens.

Le Mans – Lens 1-1

Lens kon dus ook niet winnen, het ging 1-1 gelijkspelen op Le Mans, dat na goed twintig minuten spelen op voorsprong kwam via Bangoura. Maar nog voor de rust kon Thomert tegenscoren: 1-1 bij de rust, het zou tevens de einduitslag worden. Le Mans springt op die manier over Lorient naar de tiende plaats, Lens zakt een plaatsje terug, het staat nu op de vierde stek.

Nantes – PSG 1-1

Paris Saint Germain heeft dus gedaan wat het absoluut moest doen: niet verliezen in Nantes. Lange tijd zag het ernaar uit dat het zelfs met de drie punten ging lopen, want Bonaventure Kalou had al na twee minuten de score geopend. Met nog een kwartier te spelen maakte clublegende echter gelijk. Nantes schiet met dat punt niet veel op, het blijft derde laatste; PSG wordt dertiende.