Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stadium Lille Métropole
Monaco pakt punt in Rijsel
Ruben Claesen

Lille OSC heeft thuis niet kunnen winnen van AS Monaco. De Monegasken kwamen vroeg op voorsprong, maar gaven die diep in de tweede helft nog weg.

De eerste helft was er één zonder veel animo. Er zat weinig schwung in de gesloten partij, te veel middenveldspel om flitsend voetbal te zien. Toch werd er gescoord, en dat wel door de bezoekers. Serge Gakpé legde aan vanop zo’n dertig meter, Tony Sylva was verrast door de loeier van de Franse middenvelder en kon de bal niet tegenhouden: 1-0. Lille stond bij de pauze dus in het krijt, al had het wel het overwicht.

Ook na de rust kabbelde de wedstrijd rustig voort. Lille was baas, Monaco zat in een zetel. Toch gaf de ploeg van Yaya Touré, die aan de match begon maar vlak voor tijd vervangen werd, het in het slotkwartier nog uit handen. Dertien minuten voor affluiten zette Kader Keita voor vanop rechts, Mathieu Bodmer trapte binnen. 1-1 zou het blijven, een punt waar Monaco heel tevreden mee zal zijn, want eigenlijk verdiende het dat helemaal niet.