Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade Gerland
Sterk Lyon wint met kleinste verschil
Ruben Claesen

Olympique Lyon heeft zondagavond zonder veel problemen AJ Auxerre met 1-0 opzijgezet. Met Juninho Pernambucano als absolute uitblinker pakte het haar dertiende zege van het seizoen.

Op het kwartier kreeg Lyon een eerste echte kans. Kim Kallström kon trappen vanaf de linkerhoek van het strafschopgebied, zijn schot ging voorlangs. Tien minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Juninho knalde een vrije trap naar doel zoals alleen hij dat maar kan, doelman Cool redde maar kon niet verhinderen dat Florent Malouda (foto) de rebound tegen de netten kopte. Amper drie minuten later deed Juninho de bezoekende doelwachter nog eens bibberen: vanop zo’n vijfentwintig meter legde hij aan, zijn schot belandde op de deklat. Bij de rust leidde de regerend kampioen verdiend.

Auxerre was met veel moed terug uit de kleedkamers gekomen, maar wat het ook probeerde, Lyon bleek net iets te sterk. Op het uur had Sylvain Wiltord een knappe versnelling en een goed schot in huis, Cool pakte in twee tijden. Auxerre had zich nog niet echt laten zien, en met die stelling indachtig probeerde het in het slotkwartier toch nog iets te forceren. Jelen trapte, Coupet moest zijn kunnen tonen om de (verdiende) drie punten thuis te houden.