Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade de l'Aube
Marseille laat twee punten liggen
Ruben Claesen

Olympique Marseille lijkt ziek. L’OM, dat al een hele tijd aan het kwakkelen is, speelde 1-1 gelijk op het veld van Troyes, de voorlaatste. En met dat punt kwam het nog heel goed weg.

Het was de thuisploeg dat de snedigste start nam. Op het kwartier gaf Ferreira de bal vanop rechts goed voor, Nivet kon koppen, maar Carrasso pakte. Vier minuten later zag Troyes zijn goeie start wel beloond. Danic zette voor vanaf de linkervleugel, perfect op maat van Yann Lachuer. De ex-middenvelder van Auxerre, die nog onzeker was voor de partij, volleerde de bal achter Carrasso: 1-0, niet meer dan verdiend. Tien minuten voor rust was het ei zo na opnieuw kassa voor de thuisploeg. Gigliotti ging vlot voorbij Zubar, zijn gekruist schot trof de paal. Bij de rust stond Troyes volledig terecht op voorsprong, Marseille had dan wel het meeste balbezit, maar deed daar bitterweinig mee.

Trainer Albert Emon moest tijdens de pauze de bui al hebben zien hangen en zal zijn Marseille wel een flinke donderpreek gegeven hebben, want na de rust kwamen de blauw-witten als herboren uit de kleedkamer. Al na twee minuten bediende Pagis Maoulida, maar die kruiste zijn schot te veel, ondanks zijn ideale positie. Niet veel later schoot Nasri rakelings naast. Op het uur kwam Marseille verdiend langszij. Maoulida kwam alleen voor Le Crom en maakte fijntjes af: 1-1. Marseille wou natuurlijk meer, maar het enthousiasme werd vlug getemperd. Twintig minuten voor tijd werd Pagis immers direct uitgesloten na een fout op Matuidi. In de slotfase kregen beide teams nog een goede kans, maar Niang voor de bezoekers en Nivet voor de thuisploeg besloten net naast. 1-1 was de eindstand, de hele match in acht genomen een terechte uitslag.