Auxerre
nicNice
Datum: 02/12/2006 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Abbé Deschamps
Mooie duels in het verschiet
Ruben Claesen
| 0 reacties
Mooie duels in het verschiet
Foto: © SC

Op speeldag zestien staan er in Frankrijk geen echte toppers, maar toch enkele mooie affiches op het programma. Het festijn begint in de late namiddag al, wanneer Le Mans kampioen Lyon ontvangt. Om 20u00 is er dan onder andere ook Lens – Bordeaux. Op zondag om 21u00 sluiten Nancy en Lille de speeldag af.
 
Bij Le Mans zijn ze blij dat hun eerste keeper, Yohann Pelé, hersteld is en tegen Olympique Lyon weer onder de lat zal staan. Bij Lyon zijn Fred en Benzema nog steeds geblesseerd, John Carew is dan weer wel hersteld en zal meer dan waarschijnlijk aan de aftrap verschijnen. Ook Tiago en Abidal zijn weer beschikbaar. Benieuwd of de spelersgroep hersteld is van het etentje bij kapitein Juninho, die de kern donderdag bij zich had uitgenodigd om de geboorte van zijn (derde) dochter Rafaela te vieren.
 
Een ander aantrekkelijk duel is dat van Lens – Bordeaux. De thuisploeg kan weer rekenen op Aruna Dindane, maar trainer Gillot laat zijn Ivoriaanse international waarschijnlijk nog op de bank, want gebrek aan wedstrijdritme. Ook Eric Carrière en Razak Boukari zitten terug in de kern. De bezoekers kunnen niet rekenen op Marc Planus (geopereerd aan meniscus), Rio Mavuba (geschorst) en Mourouane Chamakh (nog niet fit). Trainer Ricardo liet al blijken blij te zijn met een punt.
 
Ook Luigi Pieroni moet vanavond aan de bak. Met zijn Auxerre neemt hij het in eigen huis op tegen Nice. De Luikenaar start wellicht in de basis, als targetman in een driespitsensysteem. Christian Wilhelmsson zit voor de tweede keer niet in de kern van Nantes. Dat maakt de verplaatsing naar Rennes.
 
Verder zijn er nog Monaco – Valenciennes, Saint-Etienne – Lorient en Sedan – Troyes
 
Op zondag stond er normaal PSG – Toulouse geprogrammeerd, maar wegens veiligheidsoverwegingen is de wedstrijd, zoals u eerder al op Voetbalkrant, uitgesteld. Twee wedstrijden in plaats van drie dus, maar de resterende twee zijn allerminst futiliteiten. Marseille (7) bezoekt Sochaux (4), Nancy (5) en Lille (2) sluiten de speeldag af.

Meer nieuws