Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Leon-Bollée
Ook Le Mans kan Lyon niet stuiten
Ruben Claesen

Olympique Lyon heeft de moeilijke klip in Le Mans zonder grote moeite weten te omzeilen. Het won met het kleinste verschil.

De eerste noemenswaardige doelpoging kwam er na een kwartier en was voor de bezoekers. Eric Abidal verstuurde een voorzet vanop de linkerflank, Sylvain Wiltord, randje buitenspel, slaagde er nog in de bal naast te koppen. Het antwoord van Le Mans liet niet lang op zich wachten. Romaric trapte een voorzet van Bangoura naar doel, Coupet ging goed plat. Op het einde van de eerste helft drukte Lyon nog ens goed door. Eerst had doelman Pelé een schitterende save in de vingertoppen op een trap van Carew, op de daaropvolgende corner deed Pelé hetzelfde: hij ranselde een gemaakte kopbalgoal van de Noor uit doel. Bij de rust stond het nog 0-0, al had Lyon genoeg kansen gekregen om op voorsprong te komen.

Lyon nam de wedstrijd na rust meteen weer in handen en kwam rond het uur op voorsprong. Sylvain Wiltord kopte een vrijschop van kersvers vader Juninho tegen de touwen, zijn derde van het seizoen. Le Mans moest dus op zoek naar de gelijkmaker, en die kwam vijf minuten later ei zo na uit de lucht vallen. Grafite trapte van dichtbij op goal, Coupet stond pal. Le Mans poogde nog iets terug te doen, maar het bracht allemaal geen zoden aan de dijk: Lyon boekte haar veertiende zege van het seizoen, wie houdt hen nog van een zesde opeenvolgende titel?