Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Parc Des Princes
Toulouse kon stuntwinst niet bevestigen
Ruben Claesen

Gisterenavond werkten Paris Saint Germain en Toulouse hun inhaalwedstrijd van de zestiende speeldag af. In een saaie partij werd er nier gescoord. Destijds werd de wedstrijd uitgesteld door het supportersgeweld waarbij één PSG-supporter het leven liet.

Nochtans begon de match veelbelovend. Na amper een halve minuut speeltijd profiteerde Elmander van mistasten van Armand. De Zweed stond plots oog in oog met doelman Landreau, die eerder op de bal was en een vroege achterstand vermeed. Het antwoord van de thuisploeg kwam er niet veel later. Vijf minuten daarna kopte Pauleta een goeie voorzet van Armand nipt naast. En die Armand was ongetwijfeld de meest aandacht trekkende van het wedstrijdbegin, want op het kwartier kon hij, gevaarlijk vrijgelaten, koppen op een hoekschop van Frau. Het leer streelde de dwarsligger, pech voor Armand. Na dat fijne wedstrijdbegin zakte het wedstrijdritme terug, waardoor de ruststand nog steeds 0-0 was.

PSG, dat toch wel de eerste periode domineerde, begon de tweede helft op een gezapiger tempo. Toulouse, dat afgelopen weekend Lyon nog met 2-0 klopte, profiteerde daarvan en kwam meer in de wedstrijd. Met nog twintig minuten op de klok kwam Bergougnoux in het strafschopgebied aan de bal, na opnieuw mistasten van Armand. Mickaël Landreau lette echter wél goed op en stopte de bal met een knappe save. De wedstrijd kwakkelde als het ware voort en het duurde tot vijf minuten voor affluiten eer de schwung weer terug in de match kwam. Toen Diané vanop rechts voorgaf richting Pauleta ging de Portugees liggen, maar scheidsrechter Ledentu zag geen graten in een strafschop. PSG zocht wanhopig naar de winning goal, en Bonaventure Kalou vond die treffer ook bijna. De ex-Feyenoorder kopte een vrije trap van Mendy naar doel, maar zijn kopbal was te gekruist. Bij 0-0 zou het blijven, een slechte wedstrijd levert terecht geen winnaar op.