Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Felix Bollaert
Bordeaux de boot in bij Lens
Ruben Claesen

Racing Club de Lens heeft in het eigen Félix Bollaert vlot afstand genomen van Champions League-ganger Bordeaux. 3-0, een verdiende zege voor de ploeg van Aruna Dindane, die na zijn blessure op de bank zat en dus niet hoefde in te vallen.

Lens nam de beste start en kwam na tien minuten bijna op voorsprong. Jussiê lanceerde Cousin die hard op goal trapte, de redding van Ramé was nodig. De wedstrijd sleep zich verder, totdat Lens vijf minuten voor rust doorduwde. Cousin stuurde Thomert in het straatje, Ramé pareerde maar deed dat in de voeten van Cousin; gelukkig voor Ramé week het schot af en ging net naast. Het was slechts uitstel van executie, amper één minuut later stond het 1-0. Jussiê trapte een corner, Coulibaly kopte door en Hilton trapte binnen. Aan de rust stond het 1-0, Lens leidde zonder echt te imponeren.

Het tempo lag nauwelijks hoger in de tweede helft. Maar op het uur scoorde de thuisploeg toch een tweede keer. Thomert gaf voor vanop links, Faubert devieerde de bal ongewild en ongelukkig in de voeten van Cousin. Alleen voor Ramé twijfelde Cousin niet, 2-0. Bordeaux dreigde nog wel via pogingen van Alonso en Ducasse, twee minuten voor tijd besliste de ingevallen Issam Jemaa, die een voorzet van Carrière binnentikte, de wedstrijd echter helemaal.