Stadion: Stade Geoffroy Guichard
Koller start en scoort
Ruben Claesen

Monaco – Valenciennes 3-0

AS Monaco krabbelt stilletjes aan weg uit de gevarenzone. Dit keer won het van een bleek Valenciennes met afgetekende 3-0 cijfers. Ex-middenvelder van Beveren Yaya Toure opende de score in het slotkwartier van de eerste helft. Net na rust maakte Serge Gakpé er 2-0 van. Even voorbij het uur legde Jan Koller de eindcijfers vast.

Sedan – Troyes 1-2

In de absolute degradatietopper tussen de laatste (Sedan) en de voorlaatste hebben de bezoekers de thuisploeg een ferme tik toegediend. Ba bracht Troyes in de eerste helft op voorsprong, twintig minuten voor tijd verdubbelde Danic die. Grégory Pujol milderde nog door zijn vijfde van het seizoen te potten, maar verder kwamen de jongens uit de Ardennen niet.

Rennes – Lorient 2-0

Mario Melchiot, de Nederlandse verdediger die nog voor Chelsea speelde, scoorde vlak voor rust de 1-0. In de tweede periode ging Rennes op haar elan door, wat resulteerde in de 2-0 van Cheyrou.

Saint-Etienne – Lorient 2-0

In de eerste helft werd er niet gescoord, al vroeg in de tweede wel. Marek Heinz brak de ban voor Les Verts even na rust. Frédéric Piquionne maakte er even later 2-0 van.

Auxerre – Nice 0-0

Luigi Pieroni mocht in de basis beginnen, maar scoren kon de ex-speler van Moeskroen niet. Zijn ploegmaats vonden evenmin de netten, Pieroni werd met nog dertien minuten op de klok vervangen.