Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Le Stadium
Lens op de valreep
Ruben Claesen

Racing Club de Lens heeft het met het kleinste verschil gehaald van Toulouse. In het Stadium Municipal won Lens met 0-1, dankzij een erg late goal.

Zo’n 17000 toeschouwers zagen een erg saai wedstrijdbegin. Het eerste gevaar kwam er pas na een dik kwartier. Mansaré dribbelde enkele bezoekers en bediende Laurent Batlles, Itandje had een goeie redding in huis. Even voor het halfuur deelde Lens een eerste speldenprik uit. Thomert met de voorzet, Carrière kopte aan de tweede paal goed terug tot bij Aruna, maar verdediger Dao was goed gevolgd en belette de Ivoriaan te scoren. Het laatste wapenfeit voor de rust was ook voor de rood-gelen: Aruna mocht alleen op Douchez afgaan, de Franse goalie redde goed. Een logische 0-0 was de ruststand.

Na de rust kwamen de bezoekers als beste uit de kleedkamers. Demont gaf een vrije trap voor doel, Douchez miste de bal en Aruna kon trappen: Dao haalde de bal van de lijn. Vervolgens bleef het een hele tijd windstil, totdat Lens in de slotfase eens goed ging doordrukken. De ingevallen Jemaa kreeg twee opgelegde kansen, maar miste ze allebei. 0-0 leek het te gaan blijven, totdat Issam Jemaa in de blessuretijd uiteindelijk toch kon scoren. Hij trapte een lage voorzet van Boukari binnen, 1-0, en daar bleef het bij.