Le Mans
touToulouse
1-0
2-0
Datum: 16/12/2006 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Leon-Bollée
Yaya Touré de smaakmaker
Ruben Claesen
| 0 reacties
Yaya Touré de smaakmaker
Foto: © SC

Nancy – Marseille 2-0
 
Bij Marseille gaat het van regen in de drop. Ook nu weer kon het niet winnen. Dit keer was Nancy de boosdoener, dat overigens ook fraai blijft meedraaien bovenaan. Gavanon was het die die eerste van Nancy potte, vlak voor rust. In de tweede helft deed de Braziliaan Kim Marseille de das om.
 
Monaco – Sochaux 3-0
 
Yaya Touré was ongetwijfeld de man van de wedstrijd. De ex-middenvelder van Beveren speelde een ijzersterke wedstrijd centraal op het middenveld en verdeelde het spel als geen ander. Het was ook de Ivoriaan die de Monegasken twee minuten voor affluiten de zekerheid op winst schonk, daarvoor al hadden Jerko Leko en Menez al de netten gevonden.
 
Nantes – Bordeaux 0-0
 
Niets nieuws onder de zon bij Nantes, scoren blijft het grootste manco van de groen-gelen. Al verdiende de wedstrijd misschien wel geen winnaar, want ook Bordeaux kon nooit echt aanspraak maken op de winst. Wel interessant is de invalbeurt van Christian Wilhelmsson, die na drie weken niet in de wedstrijdkern gezeten te hebben, tien minuten voor tijd Frédéric Da Rocha mocht vervangen.
 
Le Mans – Toulouse 2-0
 
Een duel tussen twee middenmotors is geëindigd in het voordeel van de thuisploeg. Marko Basa bracht Le Mans na een halfuur op voorsprong, in de tweede helft vond Romaric, ook ex-Beveren, een tweede keer de netten.
 
Rennes – Troyes 1-1
 
Voor de bezoekers kon de wedstrijd niet beter beginnen. David Gigliotti trapte de bal al na zes minuten tegen de touwen, meteen de ruststand. In de tweede helft vocht Rennes goed terug en kwam net voor het ingaan van het slotkwartier op gelijke hoogte, via Jimmy Briand.

Saint-Etienne - Valenciennes 3-0

Een makkelijke zege voor de thuisploeg, dat via Ilan Araujo in de eerste helft nog op voorsprong kwam. In de slotfase breidden Feindouno en Landrin die nog uit.

Vooraf