psgPSG
nicNice
Datum: 17/12/2006 15:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Parc Des Princes
Aruna speelt topper
Ruben Claesen
| 0 reacties
Aruna speelt topper
Foto: © SC

Het begint allemaal met Nancy – Marseille, vanavond om tien over vijf. Bij de bezoekers was er de afgelopen week veel te doen over de terugkeer van Djibril Cissé, die na maandenlang blessureleed weer zijn heroptreden maakte. Trainer Albert Emon laat vooralsnog in het midden of de spits mag starten tegen Nancy. Die andere ster, Franck Ribéry, is nog steeds geblesseerd. Eind deze maand zou hij zijn wederoptreden maken. Nancy daarentegen heeft grotere problemen, onder andere in doel zit trainer Correa met de handen in het haar. Sorin is onzeker en Bracigliano is zeker onbeschikbaar, waardoor derde keeper Johan Lapeyre mogelijk zijn debuut maakt.
 
Lille, derde in de stand, maakt zaterdagavond om 20u00 de verplaatsing naar Sedan. Dat zal zonder Efstathios Tavlaridis en Jean II Makoun moeten, want beide heren zijn geschorst. Tony Sylva (gebroken vinger) is ook nog steeds onbeschibaar, maar Michel Bastos komt dan wel terug uit blessure. Bij hekkensluiter Sedan is Aliou Cissé geblesseerd, Morgan Amalfitano geschorst.
 
Sochaux is met een vierde plaats één van de revelaties van de heenronde. Vanavond neemt de ploeg van Rabiu Afolabi het op tegen AS Monaco, in het Stade Louis II. De geel-blauwen kunnen geen beroep doen op haar geblesseerde centrale verdediger Jérémie Bréchet, spits Anthony Le Tallec en Omar Daf, Karim Ziani is wel terug in de kern. Bij de Monegasken is het blessureleed van het begin van het seizoen bijna weggewerkt. Kallon, Diego Perez, Gerard en Givet zijn er weer bij, enkel Bernardi (geschorst na rood tegen Marseille), Di Vaio en Licata (beide geblesseerd) zijn afwezig.
 
Nantes zit nog steeds in crisissfeer. Als voorlaatste in de stand kan het dan ook maar beter op eigen veld winnen van Bordeaux. Al zijn de ogen meer gericht op de eventuele aanstelling van Laurent Blanc als hoofdtrainer en de aanwerving van Fabien Barthez als nieuwe doelman. Saint-Etienne (5) ontvangt dan weer Valenciennes.
 
Verder neemt Rennes het thuis op tegen Troyes, Le Mans speelt tegen Toulouse.
 
Dé topper van de achttiende speeldag is echter Lens – Lyon. Of anders gezegd, de tweede tegen de eerste. Voor Alou Diarra zal het een speciale wedstrijd worden, hij maakte afgelopen zomer nog de overstap van de mijnwerkersclub naar de landskampioen. Of hij zal mogen spelen van Houiller is dan natuurlijk de vraag.
 
Ook op zondag: PSG – Nice en Auxerre – Lorient.

Meer nieuws