Stadion: Stade Chaban-Delmas
Sedan sluit heenronde af als laatste
Ruben Claesen

Sochaux – Nancy 2-1

Het waren de bezoekers die de beste start namen. Na tien minuten was het Sébastien Puygrenier die de openingstreffer scoorde. Sochaux was de kluts kwijt, maar herstelde zich in de tweede helft. En twee keer was het man in vorm Karim Ziani die scoorde: even voorbij het uur maakte hij gelijk, drie minuten later trapte hij via een strafschop de 1-2 tegen de netten.

Troyes – PSG 1-1

Paris Saint Germain leek lange tijd van plan de slechte heenronde enigszins goed af te sluiten: in Troyes was het de betere ploeg en na drie minuten in de tweede periode zorgde Bonaventure Kalou voor de 0-1. Maar de hoofdstedelingen gaven die voorsprong met nog een kwartier op de klok weer weg, de ingevallen Georges Ba maakte gelijk.

Bordeaux – Le Mans 1-0

Bordeaux had genoeg aan een treffer van Gérald Cid op het uur om de drie punten thuis te houden. De centrale verdediger kopte een kortgenomen hoekschop voorbij doelman Pelé.

Lorient – Rennes 0-0

Een slechte pot voetbal die geen winnaar verdiende, meer moet er over deze partij niet verteld worden.

Valenciennes – Sedan 2-1

Het was Steve Savidan die Valenciennes na dertien minuten op voorsprong bracht door het benutten van een strafschop. Rudy Mater maakte er al vlug 2-0 van, een tussenstand die tot de negenenzestigste minuut op het scorebord bleef staan. Toen zorgde Joseph-Désirée Job immers voor de aansluitingstreffer, maar het mocht niet baten: het bleef 2-1 waardoor Sedan de heenronde als hekkensluiter afsluit.