Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadium Lille Métropole
Lille verslaat Lens in Derby du Nord
Ruben Claesen

Lille heeft Lens zondagavond met lege handen naar huis gestuurd. Dat deed het ook nog eens heel overtuigend, vier keer zetten de jongens van coach Claude Puel de netten bol, drie goals werden gemaakt door ex-La Louvière spits Peter Odemwingie. Lille pakt nu op basis van het doelpuntensaldo de leiding in de Ligue 1 met het maximum van de punten.

Lille zette meteen druk en kwam na twaalf minuten ook verdiend op voorsprong na een kopbaldoelpunt van Mathieu Bodmer. Op het halfuur verdubbelde Peter Odemwingie de score. Na een mooie actie op de rechterflank passeerde hij de roodgele verdediging en met een knap schot vloerde hij keeper Itandje. Vijf minuten later werd Lens ook nog eens gereduceerd tot tien man, na een tweede gele kaart voor Sidi Keita. Met één man minder leek Lens niet meer bij machte nog twee keer te scoren, die stelling werd na de rust alleen nog maar bevestigd.

Iets voor het uur prikte Odemwingie zijn tweede van de avond tegen de netten. Op aangeven van Kader Keita, die een zeer sterke tandem vormde met de Nigeriaan, verschalkte hij Itandje voor de derde keer. Weer tien minuten later mocht Itandje zich nog eens omdraaien, het duo Keita-Odemwingie was in vorm, de eerstgenoemde schilderde een voorzet perfect op het hoofd van numero twee: 4-0. Een ware afgang voor Lens, dat haar openingsmatch wel winnend wist af te sluiten na een goal van Aruna Dindane (1-0), maar de ex-Anderlechtspits speelde geen rol van betekenis in deze partij en werd al in de rust vervangen door Abdoulrazak Boukhari.