Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Gerland
Lyon niet voorbij Toulouse
Kristof Blomme

Olympique Lyon heeft op de tweede speeldag verrassend punten verloren. De Franse kampioen kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Toulouse

Bij Lyon kwam enkel WK-ganger Coupet terug in de ploeg ten opzichte van vorige week. Cris, Juninho, Malouda en Fred begonnen op de bank. Het was een kwartier wachten op de eerste kans voor de thuisploeg. Källström vond Carew, maar Douchez stond paraat. Halfweg de tweede helft kwam Benzema dicht bij zijn derde seizoenstreffer. Nadat Diarra het leer doorkopte vond hij de bezoekende goalie op zijn weg. In de laatste tien minuten van de eerste periode kon Lyon nog twee keer gevaarlijk worden. Eerst kopte Carew net naast na een goeie voorzet van Réveillière. Nadien ging een schot van invaller Malouda voorlangs.

Vlak na de pauze kwam Toulalan dicht bij de openingstreffer. Opnieuw kwam Douchez gevat tussen. Toch was er in de tweede helft meer evenwicht. Elmander trapte naast, terwijl Emana oog in oog met Coupet niet kon besluiten. Halfweg de tweede periode kwamen ook Fred en Juninho op het veld. Zowel Diarra, Malouda als Toulalan probeerden het van ver, maar zonder succes. Zeven minuten voor het einde leek de thuisploeg dan toch de drie punten te zullen binnenhalen. Douchez redde nog een poging van Fred, maar Malouda was goed gevolgd, 1-0. In blessuretijd zorgde Fabinho echter voor de verrassing van het weekend. Na een goede voorzet van Elmander kon hij aan de tweede paal simpel binnen duwen. Zo eindigde deze partij verrassend alsnog op 1-1.