Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade de La Beaujoire - Louise Fontenau
Pieroni bewijst zijn waarde meteen
Ruben Claesen

Bij Nantes mogen ze van geluk spreken dat ze Luigi Pieroni bij Auxerre hebben weggeplukt. Onze landgenoot kopte in de blessuretijd de winning goal tegen de touwen, waardoor Nantes de broodnodige drie punten pakte tegen rechstreekse concurrent Nice.
De eerste helft was fijn om volgen. De gevaarlijkste man was Bakary Koné van de bezoekers, die met zijn snelheid meerdere malen de thuisverdediging deed bibberen, maar over het algemeen hield het centrale duo van Les Canaris (Saïdou en Fae) het middenveld goed onder controle.

De tweede helft was van hetzelfde laken een pak: niet veel kansen met veel fysiek spel en enkele gevaarlijke uitbraken. De gevaarlijkste was voor de bezoekers. Moussilou schakelde zijn man uit en ging alleen op kersvers doelman Barthez af, die passeerde hij ook, maar dan vond hij de paal op zijn weg. Een niet benutte kans die Nice nog zuur zou opbreken. Want in de blessuretijd kopte Luigi Pieroni een voorzet van Oliech vanop rechts tegen de touwen. Geen slecht debuut voor de Luikenaar, het bleef bij 1-0.