Stadion: Louis Dugauguez
Topper in Frankrijk eindigt onbeslist
Ruben Claesen

PSG – Valenciennes 1-2

De malaise bij Paris Saint Germain blijft maar duren. Dit keer verloor het in eigen huis van collega-grijze muis Valenciennes met 1-2. Steve Savidan bracht zijn ploeg op het uur op voorsprong, vlak voor affluiten besliste Roudet de match. Pauleta kon via strafschop nog wel iets terugdoen, maar bij 1-2 zou het blijven.

Lens – Lille 1-1

De topper van de twintigste speeldag eindigde onbeslist. Het was wachten tot diep in de tweede helft eer het eerste doelpunt genoteerd kon worden. Linksback Michel Bastos bracht Les Dogues op voorsprong, maar een kwartier later, zo’n vijf minuten voor affluiten, bracht Jussiê Les Sang et Or langszij.

Sedan – Nancy 2-2

Het zag er lang naar uit dat hekkensluiter Sedan nog eens de drie punten zou pakken, maar in de tweede helft liep het weer mis. Nochtans stond het na een halfuur spelen al 2-0 voor, dankzij goals van Marin en Job. Net voor het rustsignaal scoorde Chrétien echter de aansluitingstreffer, en met nog een kwartier te spelen bezorgde Puygrenier zijn ploeg alsnog een punt.

Le Mans – Troyes 2-0

Bij Le Mans was de glansrol weggelegd voor Daisuke Matsui. De Japanner scoorde twee doelpunten: ééntje in het begin en een tweede vlak voor affluiten.

Auxerre – Sochaux 1-0

Zesentachtig minuten zat de wedstrijd op slot, totdat Irineusz Jelen met zijn winning goal het Stade L’Abbé-Deschamps deed ontploffen. Bij dit kleinste verschil zou het ook blijven.

Bordeaux – Lorient 1-1

Het wispelturige Bordeaux heeft zijn reputatie weer alle eer aangedaan. Tegen Lorient kwam het niet verder dan een puntendeling. Het moest tien minuten voor het rustsignaal plots gaan achtervolgen toen Rafik Saïfi namens de bezoekers de openingstreffer optekende. Maar Les Girondins kwamen langszij, zij het erg laat in de match, dankzij Chamakh.