Stadion: Stade du Moustoir
Monaco verliest weer in eigen huis
Ruben Claesen

Monaco – Rennes 0-2

Na de hoopgevende uitzege bij Saint-Etienne vorige week hebben de Monegasken gisteren weer pijnlijk thuisverlies geleden. Rennes ging er winnen met 0-2 na goals van Briand en Didot.

Lille – PSG 1-0

Heel lang heeft Lille erover gedaan om de ploeg van Paul Le Guen te verslaan. Maar met nog een kwartier op de klok vond Jean II Makoun toch een gaatje naast Landreau, waardoor Kevin Mirallas, die een kwartier voor het einde Peter Odemwingie mocht vervangen, toch nog de drie punten kon vieren.

Lorient – Lens 1-0

De nummer twee in de stand heeft niet kunnen profiteren van Lyon’s misstap. Het ging namelijk zelf onderuit bij Lorient, dat na vijf minuten in de tweede helft op voorsprong kwam via Saïfi. Lens moest meer dan tweederde van de match met tien spelen, want Nenad Kovacevic werd na nog geen halfuur van het veld gestuurd.

Sochaux – Sedan 1-1

Het nummer vier kon thuis ook niet winnen van de rode lantaarn. De bezoekers sloegen het publiek met verstomming toen Job na twintig minuten spelen voor de openingstreffer zorgde. Alvaro kon op het uur nog gelijkmaken, maar meer zat er niet in.

Nice – Toulouse 0-1

Nice, de voorlaatste in de rangschikking, kon thuis niets doen tegen Toulouse, dat via Elmander na vierentwintig minuten op voorsprong kwam. Bij die 0-1 bleef het, waardoor Sedan en Nice steeds verder achter komen te liggen op de andere degradatiekandidaten.

Valenciennes – Le Mans 1-1

Een duel tussen twee middenmotors is geëindigd in een gelijkspel, zoals dat wel vaker gaat in zulke matchen. Nochtans had de thuisploeg lange tijd zicht op de overwinning: Roudet had hen voor de rust immers nog op voorsprong gebracht. Maar met nog twee minuten op de klok zorgde Tulio De Melo er toch voor dat de bezoekers met een puntje naar huis konden.

Troyes – Nantes 1-0

Nog voor het halfuur mochten twee spelers deze degradatietopper vroegtijdig verlaten: Amzine bij de thuisploeg en Rossi bij de bezoekers. Dat zorgde ervoor dat de match op het scherpst van de snee werd gespeeld, zonder verzorgd voetbal weliswaar. Ook de goals leken te gaan ontbreken, totdat Gaël Sanz in de slotminuut het thuispubliek liet juichen. Door die zege hebben Troyes, Nantes en PSG nu alledrie twintig punten, met vier en vijf punten voorsprong op respectievelijk Nice en Sedan.

Nancy - Saint-Etienne 0-2

De subtopperiode van Nancy lijkt nu definitief voorbij na een thuisnederlaag tegen een andere hoogvlieger, Saint-Etienne. Beide goals vielen in de tweede helft: eerst opende Araujo Ilan de score, Batéfimbi Gomis zorgde voor de uiteindelijke 0-2.