Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Leon-Bollée
Marseille loopt weer blauwtje op
Ruben Claesen

De openingswedstrijd van de tweeëntwintigste speeldag is gewonnen door Le Mans. In het eigen Stade Léon-Bollée versloeg het de tweede uit de stand, Marseille, met 2-0.

De eerste helft werd gedomineerd door de thuisploeg. Het eerste wapenfeit kwam op naam van Grafite, die na vijf minuten de vuisten van Carrasso uitprobeerde. De wedstrijd zou wellicht een ander gedaante gekregen hebben, moest de openingstreffer van de bezoekers wél gevalideerd worden, maar Zubar stond buitenspel en dus bleef het 0-0. Tot zeven minuten voor de rust. Le Mans had via Bangoura en Romaric al enkele keren gevaar kunnen scheppen, maar scoren lukte vooralsnog niet. Totdat James Fanchone na veel geharrewar na een hoekschop van Romaric de 1-0 tegen de netten trapte. Bij de rust leidde Le Mans dus verdiend.

Le Mans kwam even vinnig als de eerste helft uit de kleedkamer en na slechts twee minuten spelen kreeg het een uitgelezen mogelijkheid om Marseille een tweede treffer aan te smeren, maar Carrasso stopte de inzet van Samassa. Le Mans kwam er vijf minuten later nog eens gevaarlijk uit, toen Bangoura Zubar uitschakelde en alleen voor Carrasso kwam. De doelman van Marseille keepte echter een goeie partij. Al moest hij zich tien minuten voor affluiten nog eens omdraaien, toen Grafite een penalty benutte nadat Valbuena Camara onderuit haalde. Bij die 2-0 bleef het, waardoor Marseille haar tweede plaats waarschijnlijk weer zal kwijtspelen.