Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade de l'Aube
Lyon is helemaal de kluts kwijt
Ruben Claesen

Olympique Lyon ziet zwarte sneeuw. Het ging nu zelfs de boot in bij Troyes, de zeventiende in de stand, met het kleinste verschil. De winnende treffer viel pas na vier minuten blessuretijd. Lyon is aan een zeer zwakke reeks bezig: in de laatste vijf matchen pakte het slechts twee punten.

In de eerste helft bood Troyes erg stug weerwerk. Het liet de Franse landskampioen niet toe te voetballen en kwam er zelf enkele keren gevaarlijk uit, maar Danic kon Coupet tot twee maal toe niet passeren. Bij de rust stond de 0-0 nog steeds op het bord.

De tweede speelhelft begon iets minder, maar het tempo werd geleidelijk aan opgevoerd. Op het uur legde Juninho aan, maar Le Crom lette goed op. De wedstrijd werd bitsiger en het publiek besefte dat wie zou scoren de drie punten zou pakken. Dat die ploeg Troyes zou worden, had niemand kunnen denken. In de vierde minuut van de extratijd trapte Benjamin Nivet de bal binnen, na een warrige hoekschopfase. Lyon verliest zo weer drie punten, maar de voorsprong op eerste achtervolger Lens bedraagt nog steeds elf punten.