Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Marseille mist regelmaat
Ruben Claesen

Het blijft een vreemd team, Olympique Marseille. Na enkele goede prestaties de afgelopen weken ging het nu met 1-0 onderuit bij Bordeaux en blijft zo steken op de vierde plaats, Bordeaux wordt zesde.

De bezoekers stelden zich in de beginfase erg dominant op. Na dik een kwartier spelen dwong Djibril Cissé een eerste kans af, maar zijn volley werd knap geweerd door Ramé. Marseille wou snel de voorsprong en zette druk. Niet veel later kwam de bal via Niang en Ribéry weer bij Cissé, dit keer kopte hij over. Bordeaux kwam er enkele keren goed uit: zo trapte Faubert van ver op de vuisten van Carrasso en kwam Jussiê een teentje te kort om een voorzet van Chamakh binnen te tikken. In een aantrekkelijke eerste helft werd er niet gescoord, het bleef 0-0.

Ook in de tweede helft bleef het spelpeil op een meer dan aanvaardbaar niveau. Beide teams toonden zich aanvallend erg gretig en allebei wilden ze graag de volle buit. Marseille was nog steeds de ploeg met de beste kansen: Cissé kopte volledig vrijstaand te zwak in, Nasri’s stift ging een meter over doel. Bordeaux liet zich ook niet onbetuigd en kwam zelfs, met nog een kwartier te spelen, op voorsprong na een droge knal van Faubert. Marseille kwam bijna nog op gelijke hoogte via de ingevallen Maoulida, maar die kon Ramé niet verschalken. Bordeaux won zo met het kleinste verschil van Marseille, maar de score had evengoed in het voordeel van de bezoekers kunnen uitdraaien.