Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Gerland
Lyon houdt de punten nog eens thuis
Ruben Claesen

Dankzij een goal van Fred heeft Olympique Lyon nog eens gewonnen in Frankrijk, na vijf wedstrijden zonder overwinning. Jammer genoeg was de goal van Fred zo ongeveer het enige hoogtepunt van de hele wedstrijd.

Al na zes minuten moest de bezoekende doelwachter Riou zich een eerste keer omdraaien. Fred nam een uittrap van Coupet knap aan op de knie en vuurde vervolgens een heerlijk afstandsschot vanop zo'n 30 meter af, dat onder de deklat van Riou verdween: 1-0, een hoopgevend begin. Lyon nam de wedstrijd zo in handen, door erg hoog te gaan spelen en Lorient snel vast te zetten. Maar lang hield de kampioen dat niet vol: Lorient vocht terug en werd de betere ploeg, maar grote kansen kwamen daar niet uit voort.

De aanvang van de tweede speelperiode was een pak minder aantrekkelijk dan die van de eerste. Lyon bleef slordig voetballen en het spel werd rommelig. Lorient kon echter niets doen met ruimte die het kreeg en kon zo niet zoals in de eerste helft het spel naar zich toe trekken. Een teleurstellende pot voetbal eindigde in winst voor de thuisploeg.