Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Parc Des Princes
PSG klopt Monaco in spektakelstuk
Ruben Claesen

Paris Saint Germain heeft in een fraaie wedstrijd AS Monaco verslagen met 4-2. In de stand blijft PSG zo zestiende, Monaco staat veertiende.

Men zou het ‘de wedstrijd van de gebuisde toppers’ kunnen noemen, beide ploegen zijn immers aan een belabberd seizoen bezig. Maar daar was zaterdagavond alvast niet veel van te merken. Amara DianĂ© gaf al na vijf minuten het goede voorbeeld, hij bracht de thuisploeg op voorsprong. Tien minuten voor tijd verdubbelde doelman Roma die door de bal ongelukkig in eigen doel te werken.

Na de rust kwamen de Monegasken meteen stevig uit de kleedkamers: Piquionne zorgde voor de aansluitingstreffer en Monaco werd de betere ploeg. Zeven minuten voor het ingaan van de blessuretijd was het echter Gallardo die PSG weer comfortabeler liet spelen (3-1), weer twee minuten later zorgde Christian Rodriguez voor de 4-1. Koller kon nog tegenscoren, maar daar bleef het bij. Een doelpuntenrijke pot voetbal eindigde in winst voor de fel geplaagde thuisploeg.