Stadion: Stade de La Beaujoire - Louise Fontenau
Pieroni en Nantes komen geen stap verder
Ruben Claesen

Nantes – Auxerre 1-1

Luigi Pieroni heeft zijn ex-ploeg geen loer kunnen draaien. De overwinning was anders broodnodig, maar door de vroege tegentreffer van Cheyrou moesten Les Canaris al snel gaan achtervolgen. Een kwartier voor tijd bezorgde de Roemeen Claudiu Keserü Nantes nog een punt, maar daar schiet het eigenlijk niets mee op: het blijft voorlaatste en is vijf punten verwijderd van een veilige plek.

Nice – Lille 2-1

Tien minuten voor rust moesten beide teams met z’n tienen verder. In het tumult dat volgde na een tackle van Balmont (Nice) op Makoun revancheerde die eerste zich op Plestan door hem een slag te verkopen, even daarna werd diezelfde Plestan ook uitgesloten na zijn revanche op Rool. Vlak voor rust werd er ook nog gescoord door Bakary Koné, waardoor de ruststand op 1-0 was bepaald. Op het uur kwam Lille terug in de match na de gelijkmaker van Cabaye, maar zes minuten voor affluiten bezorgde Koné met zijn tweede van de avond de thuisploeg de drie punten.

Rennes – Sedan 0-2

De hekkensluiter heeft een fantastische zaak gedaan door het wispelturige Rennes te verslaan. Ex-Anderlecht-spits Grégory Pujol bracht Sedan na een kwartier spelen op voorsprong, een kunstje dat Boutabout vlak voor affluiten nog eens herhaalde.

Le Mans – Monaco 0-2

Fré Piquionne bracht de Monegasken na een kwartier op voorsprong, vlak na de rust verdubbelde Diego Perez de score.

Troyes – Lorient 3-0

Dankzij een blitsstart kon Troyes de wedstrijd relatief makkelijk uitspelen. Danic had zijn ploeg al in de eerste minuut op rozen gezet, Gigliotti maakte de 2-0 nog voor de rust. Twintig minuten voor tijd zorgde Danic met zijn tweede van de avond voor de 3-0, tevens de eindstand.