Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadium Lille Métropole
Lille haalt nog eens uit
Ruben Claesen

Na vier wedstrijden zonder zege en met maar één puntje op twaalf heeft Lille haar frustraties tegen Troyes volledig van zich af kunnen spelen. Na een halfuur stond het al 3-0, in de tweede helft kwam er daar nog eentje bij: 4-0.

Coach Claude Puel had zijn jongens duidelijk gezegd waar het op stond, want de thuisploeg begon erg hongerig aan de match. Na een kwartier resulteerde dat in de 1-0: Kader Keita rolde de rechterflank op en bereikte de achterlijn, waarna hij doelman Le Crom verschalkte met een mooi gekruist schot. En de Ivoriaan was in goede doen, want drie minuten later bediende hij langs diezelfde kant Stéphane Dumont, die met een volley Le Crom voor de tweede keer het nakijken gaf. De twee doelpuntenmakers begrepen elkaar wonderwel: even voorbij het halfuur was het dit keer Dumont die Keita met een listig balletje bediende, een kolfje naar de hand van de duurste aankoop ooit van Les Dogues. Bij de rust was de wedstrijd zo goed als gespeeld: een sterk Lille leidde met 3-0.

Na de rust had Troyes haar lesje nog steeds niet geleerd. Na nog geen zestig seconden ging Dumont een dubbele één-twee aan met respectievelijk Keita en Odemwingie, om Le Crom vervolgens met een lage schuiver te verslaan. Troyes mocht gaan vrezen voor een afstraffing; meer dan toekijken kon het niet, want Lille serveerde champagnevoetbal. Maar zoals wel vaker gebeurd bij gewonnen wedstrijden gaat de winnende ploeg het dan wat kalmer aan doen. Zo ook hier, Lille speelde de wedstrijd zonder moeite uit en wordt zo derde met drie punten achterstand op Lens, dat morgen de verplaatsing naar Marseille maakt.