Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade August Bonal
Bankzittende Pieroni ziet Nantes winnen
Ruben Claesen

FC Nantes heeft afgelopen zondag een levensbelangrijke stap richting behoud gezet. Het ging winnen bij Sochaux met 1-2. Onze landgenoot Luigi Pieroni zat negentig minuten op de bank. Met die drie punten laat Nantes de rode lantaarn opnieuw aan Sedan, het heeft nu twee punten achterstand op PSG (18) en is drie punten verwijderd van de veilige zeventiende plaats van Valenciennes. Sochaux is nu vijfde.

De eerste helft werd ietwat gedomineerd door de thuisploeg. Nantes legde zich vooral toe op de snelle tegenaanval, mede door het aalvlugge spitsentrio Keserü – Diallo – Payet. De eerste kans was echter voor Sochaux: Isabey knalde naar doel, Barthez pakte met zijn gekende kattensprong. Na drieëntwintig minuten waren het de bezoekers die via zo’n snelle counter de leiding namen. Payet sneed vanaf de linkerkant naar binnen, voorbij Afolabi, om vervolgens met een knap schot doelman Richert het nakijken te geven. Tien minuten voor de rust kwam Sochaux terug op gelijke hoogte: Saïdou beging een fout op Birsa, Marcio Alvaro zette de strafschop om. Zo was bij de pauze alles weer te herdoen.

Na zes minuten in de tweede periode stonden de bezoekers alweer op voorsprong. Claudiu Keserü mocht randje buitenspel alleen op Richert afgaan, de Roemeen gaf de doelman het nakijken en bracht zijn Nantes weer op voorsprong. Sochaux moest reageren, maar stuitte telkens op een bijzonder sterke Barthez. Zo haalde hij een knap schot van Karim Ziani vanop zo’n twintig meter knap uit de hoek en had hij een prima reflex op een kopbal van ex-Genkenaar Moumouni Dagano. Sochaux kon niet meer tegenscoren, het bleef 1-2.