Stadion: Stade de La Beaujoire - Louise Fontenau
Nantes in nood, Lille verliest weer
Ruben Claesen

Nantes – Sedan 0-1

FC Nantes, de ploeg van Luigi Pieroni die opnieuw op de bank begon maar in de tweede helft mocht invallen, heeft een ferme tik gekregen van de laatste in de stand, Sedan. Aanvoerder Ducourtioux zorgde op het uur voor de toch wel verrassende 0-1. Sedan gaat zo in één klap naar de veilige zeventiende plaats, Nantes wordt voorlaatste met achter zich… Paris Saint Germain.

Lille – Valenciennes 0-2

De Champions League-ambities van Lille hebben een flinke knauw gekregen doordat Valenciennes Les Dogues op eigen veld is gaan verslaan. Pas diep in de tweede helft zorgde Valenciennes voor de schifting, door treffers van Doumeng en Hassli. Valenciennes blijft zo vijftiende, maar bouwt wel een voorsprong van zes punten uit op de achttiende, Troyes. Lille zakt naar plaats zes.

Troyes – Sochaux 0-1

Ook Troyes zit in vieze papieren. Het draait al een tijdje niet meer bij de de ploeg uit de Seinestad, en dat uitte zich ook in de confrontatie met Sochaux, dat even na het halfuur op voorsprong kwam via Pitau en daarna die bonus niet meer weggaf. Troyes komt dus in de degradatiezone terecht, Sochaux mag zich stilaan verheugen op de Champions League, want de derde plaats die het nu bezet, geeft toegang tot de derde kwalificatieronde.

Toulouse – Saint-Etienne 1-0

Die derde plaats deelt het wel met Toulouse, dat het altijd lastige Saint-Etienne in het eigen Stade Municipal versloeg. Johan Elmander scoorde in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd. Saint-Etienne staat nu op de zevende plaats.

Le Mans – Auxerre 2-2

Ook in deze wedstrijd zat al het venijn in de tweede helft. Meteen na rust bracht Bangoura de thuisploeg op voorsprong, vijf minuten later maakte Tulio De Melo er 2-0 van. Auxerre reageerde een kwartier later via Akale, opnieuw vijf minuten later maakte Kaboul gelijk. Met de puntendeling blijven beide ploegen keurig in de middenmoot: Le Mans staat negende, Auxerre tiende.
Nice – Monaco 1-1

Lilian Laslandes tekende na elf minuten de 1-0 op, tien minuten voor tijd was het Plasil die de Monegasken alsnog een punt bezorgde. Beide ploegen blijven dus status quo: Monaco dertiende, Nice zestiende.