Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stade Felix Bollaert
PSG herrijst
Ruben Claesen

Door de winst van Sedan op Nantes stond het ooit zo trotse Paris Saint Germain op de allerlaatste plaats, de wanhoop nabij. Maar zie, wanneer het niet meer verwacht wordt, gaan de hoofdstedelingen toch wel winnen bij de tweede uit de stand, Lens. En die drie punten waren ook allerminst gestolen.

PSG begon furieus. Het wist wat er op het spel stond en overrompelde het normaal zo koele Lens. Al na twee minuten mochten de bezoekers vieren: Luyindula, vanop de rechterflank, zette voor tot bij Diané, die meepikte en doelman Itandje al vroeg het nakijken gaf. De aangever en doelpuntenmaker bedankten zo voor het vertrouwen: coach Le Guen hield titularissen Pauleta en Kalou immers op de bank. Op het halfuur kwam PSG echter goed weg. Jemaa haalde uit vanop de rand van het strafschopgebied, Landreau pakte maar duwde het leer in de voeten van Monterrubio, die zo verrast was dat hij zijn rebound volledig miste. Lens had de partij gaandeweg overgenomen, maar eerder op het gebied van balbezit dan op dat van doelkansen.

Met nieuwe moed startten Les Sang et Or aan de tweede speelperiode. Die hoop zette zich al tamelijk snel om in een goal, want na vijf minuten in de tweede helft hingen de bordjes weer in evenwicht. Monterrubio gooide een vrije trap voor doel, bedoeld naar Aruna Dindane, maar ex-Club Brugge-verdediger David Rozehnal werkte de bal ongelukkig in eigen doel. PSG moest terug op zoek naar een tweede treffer, want hoe mooi een puntje ook was bij de tweede uit de stand, het had er bitterweinig aan. Eerst miste Luyindula een reuzenkans, maar twintig minuten voor tijd was het toch weer opnieuw raak. Op vrije trap van Rothen schoot linksachter Armand met links de 1-2 voorbij Itandje, de opluchting in het Parijse kamp was groot. Zo won PSG dus bij een mak Lens, dat wel tweede blijft, maar haar voorsprong ziet slinken tot drie punten van het verrassende duo op de derde plaats: Sochaux en Toulouse. PSG neemt plots (even?) afstand van de degradatiezone, het staat zeventiende met één punt boven de rode lijn.