Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Parc Des Princes
PSG opnieuw euforisch
Ruben Claesen

De spanning, de tragiek, de vechtlust, het was allemaal aanwezig in de uiterst meeslepende partij tussen Paris Saint Germain en Le Mans. PSG zou de drie punten pakken, waardoor het over Nice naar de zestiende plaats springt, met drie punten boven de degradatiestek van Troyes (18). Le Mans staat nog steeds veilig op de twaalfde plaats.

Het was de thuisploeg dat voor het eerste doelgevaar zorgde. Cissé ving een vrije bal op en gaf mee aan Frau, die hard naar doel schoot; doelman Roche haalde opgelucht adem, de bal ging net naast. Na vierentwintig minuten spelen was de beurt aan Le Mans: ex-Beveren-middenvelder Romaric mikte naar de kruising, Landreau was bij de pinken en duwde in corner. Maar op het halfuur moest Landreau zich toch omdraaien: na een vlijmscherpe counter bediende Bangoura de Braziliaan Grafite, die uit de rug van Rozehnal ontsnapte en de score opende door Roche oog in oog te passeren. Romaric zou nog twee keer voor gevaar zorgen, maar twee keer zat Landreau er goed tussen. Bij de rust stond het 0-1, PSG had de beste start genomen, maar Le Mans had gaandeweg het commando overgenomen, met erg veel kansen tot gevolg, maar tot dusver nog maar één doelpuntje.

Paul Le Guen, trainer van de Parijzenaars, had dus veel werk in de rust. De peptalk moet navenant zijn geweest, want slechts tien minuten had de thuisploeg nodig om de bordjes weer in evenwicht te brengen. Rothen vond Pauleta, die knap controleerde en in de lucht Luyindula kon bedienen, waar de spits dankbaar gebruik van maakte en met een gekruist schot Roche versloeg: 1-1, een hele mooie goal. Beide ploegen waren elkaar waard, de tweede helft ging gelijkopgaand. Maar bij PSG was de wilskracht het grootst, wat resulteerde in de bevrijding op tien minuten van het einde. Armand haalde keilde een hoekschop uit het eigen strafschopgebied en vond zo Rodriguez, die met een link balletje de ingevallen Amara Diané vond. De Ivoriaan ging vlot voorbij Thomas en schoot het leer met de binnenkant van de voet beheerst binnen. Het Parc des Princes ontplofte, eindelijk leek PSG dat degradatiespook te kunnen ontwijken. Maar het moest nog oppassen voor het slotoffensief van Le Mans, dat nog twee gevaarlijke scènes bekwam: eerst kopte De Melo een hoekschop maar net naast, maar de grootste mogelijkheid was voor Grafite. Hij kon profiteren van een misverstand tussen Rozehnal en Landreau en kwam zo alleen voor een leeg doel, maar de Braziliaan miste onbegrijpelijk. PSG won zo nog eens in eigen huis, en dat had het ook te danken aan een fantastisch publiek, dat hun helden eens te meer vakkundig vooruitstuwde.