Sedan
touToulouse
0-1
0-2
Datum: 08/04/2007 18:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Louis Dugauguez
Pujol trapte Sedan bijna uit het moeras
Ruben Claesen
| 0 reacties
Pujol trapte Sedan bijna uit het moeras
Foto: © SC

het doelpunt hing aan de voet van ex-Anderlecht-spits Gégroy Pujol, maar Arribagé kwam net op tijd tussenbeide. Anders had Pujol zijn Sedan wel eens aan een heel belangrijke goal kunnen helpen, maar in de slotfase was het toch Toulouse dat met de drie punten ging lopen, al had het die wel verdiend.
 
Over de tweede helft kunnen we erg kort zijn. Sedan had het meeste balbezit, maar deed dat zonder gevaar te creëren. Toulouse leek nog te slapen en toonde niet waarom het op die knappe derde plaats stond, terwij het toch kon profiteren van de misstap van Sochaux, dat in eigen huis niet verder kwam dan 1-1 tegen Nice? Als Toulouse won, zou het alleen op die derde plaats terechtkomen.
 
Maar in de tweede helft herpakten de paars-witten zich. Trainer Baup had de spelers ongetwijfeld op hun plichten gewezen, maar Siriex en Elmander verzuimden de verdiende openingstreffer te scoren. Toen Pujol een kwartier voor tijd alleen voor Douchez verscheen, leek TFC het deksel op de neus te krijgen, maar Arribagé kon zijn volley ternauwernood afblokken. Toulouse putte er moed uit, en uiteindelijk kwam het drie minuten later op voorsprong. Paulo César ging Lachor voorbij en haalde vanop twintig meter uit, Trévisan had geen verhaal. Toen rechtsachter Ebondo vijf minuten voor tijd de hele flank afdweilde en Trévisan in de korte hoek passeerde, was de match gespeeld. Zo blijft Sedan gekluisterd op de negentiende plaats, op twee punten van de veilige zone.