Datum: 21/04/2007 17:10
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Parc Des Princes
Pieroni krijgt slaag
Ruben Claesen
| 0 reacties
Pieroni krijgt slaag
Foto: © SC

PSG – Nantes 4-0
 
FC Nantes én Luigi Pieroni zitten dik in de problemen. Pieroni zelf bleef geblesseerd aan de kant en zag Les Canaris met zware 4-0 cijfers verliezen op het veld van rechtstreekse concurrent PSG. Door de winst van de hoofdstedelingen lijkt de degradatie afgewend, voor Nantes is die bijna onoverkomelijk. Pauleta (2x) Rothen en Luyindula bezorgden de thuissupporters nog eens een aangename voetbalavond, Nantes mag zich stilletjes aan voorbereiden op de Ligue 2. Het staat nog steeds op de laatste plaats en moet in vijf wedstrijden zeven punten goedmaken op Nice.
 
Sedan – Nice 1-1
 
De degradatiestrijd lijkt dit weekend dus in een definitieve plooi te zijn gevallen. Na Nantes kon ook Sedan in haar levensbelangrijke confrontatie tegen Nice niet zegevieren. Drie minuten voor tijd leek Bakary Koné met zijn negende van het seizoen Sedan naar tweede klasse te sturen, maar Echouafni gunde de ploeg van Grégory Pujol in de slotminuut door een ongelukkige own goal nog een punt.
 
Marseille – Troyes 2-1
 
Troyes is de derde club die dicht bij Ligue 2 staat. Nochtans had het toch even de hoop op een punt, maar Modeste M’Bami ontnam die alsnog. Daarvoor al had Djibril Cissé L’OM al vroeg in de tweede helft op voorsprong gebracht. Ziad Jaziri maakte tien minuten voor tijd gelijk, maar zoals dat het hele seizoen al gaat liep Troyes in de slotfase het puntje alsnog mis. Troyes staat op vijf punten van Nice, de kloof tussen Nantes, Sedan en Troyes met de rest wordt zo steeds groter. 

Lens – Le Mans 2-0
 
Geen gemakkelijke zege voor de ploeg van Aruna Dindane. De technisch sterke bezoekers, met Bangoura, Romaric en Grafite als aanvallend front, voetbalden goed mee, Lens moest lang wachten op de bevrijdende 1-0. Eric Carrière was de gevierde man, hij opende de score op het uur. In de slotfase besliste aanvoerder Seydou Keita de match. Lens wipt zo opnieuw over Toulouse naar de tweede plaats, Le Mans staat veilig twaalfde.
 
Sochaux – Lorient 1-1
 
Ook hier vielen beide goals pas in de tweede helft. Pierre-André Gignac bracht Lorient, dat veilig geparkeerd staat in de middenmoot, even voor het uur op rozen. Sébastien Grax echter scoorde een kwartier later tegen, bij 1-1 bleef het. Sochaux zakt nu naar de zevende plaats, Lorient is tiende. 

Monaco – Lille 3-1
 
Met Lille gaat het de laatste tijd niet goed. Het zit in een mindere periode en dreigt zelfs Europees voetbal mis te lopen. Nu verloor het bij Monaco, dat scoorde via Meriem, Monsoreau en Menez. Op het einde kon Kader Keita de eer nog redden, maar punten zou het niet meer opbrengen. Lille is nu achtste, Monaco elfde. 

Nancy – Valenciennes 1-0
Geen goede partij die slechts werd opgevrolijkt door een strafschopdoelpunt van Benjamin Gavanon. De grijze middenmoot bevestigt dus zo haar plaatsing.