lilLille OSC
nanNancy
0-1
Datum: 28/04/2007 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stadium Lille Métropole
Wat scheelt er met Lille ?
Ruben Claesen
| 0 reacties
Wat scheelt er met Lille ?
Foto: © SC

Anderlecht kon in de Champions League tot tweemaal toe niet winnen van Lille OSC, maar in de competitie gaat het nu al weer heel wat minder met Les Dogues. Lille speelt een lamlendige terugronde en is bezig met alle kansen op Europees voetbal voor dit seizoen definitief te vergooien.
 
Wie de wedstrijd gezien heeft, zal beter begrijpen waarom Lille in een ferme dip zit. Het kan haar wil niet opleggen: niet op verplaatsing, niet thuis; of het nu tegen de grote ploegen of de degradatiekandidaten speelt. Allicht ligt dat aan Peter Odemwingie: de Nigeriaanse spits was de voorbije maanden steeds de man waar alles om draaide, maar nu Odemwingie sinds de winterstop geen bal meer goed raakte, lijkt Lille haar sterkte kwijt. In de eerste helft bijvoorbeeld voetbalde het amper een fatsoenlijke kans bij elkaar.
 
Nancy, dat voor de winterstop nog vrolijk in de subtop stond maar tegenwoordig is weggezakt tot de grijze middenmoot, had zelfs overwicht. Toen Frans belofte-international Issiar Dia de bezoekers een kwartier voor tijd op voorsprong bracht, vond niemand dat onlogisch. Dia stond pas zes minuten op het veld, toen hij een vrije trap van Gavanon voorbij een slecht uitgelopen Malicki kopte. Nancy krijgt door die punten weer wat meer ademruimte en wordt veertiende, Lille blijft vastgeroest op de achtste plaats.