Stadion: Stade du Moustoir
Kampioen wint autoritair
Ruben Claesen

Lyon – Le Mans 2-1

En wedstrijd die er eigenlijk helemaal niet toe deed. Toch zou het een aangenaam kijkstuk worden. Het was Fred die Lyon in de rebound op voorsprong bracht, nadat Malouda een corner van Juninho op Pelé had gekopt. Le Mans liet zich echter niet onbetuigd en voetbalde goed mee. In de tweede helft kwam het via Grafite op gelijke hoogte. De Braziliaan profiteerde van geklungel van Abidal en Caçapa en tikte de 1-1 binnen. Maar Lyon had niet lang nodig om daarop te anticiperen, vier minuten later zou Malouda op aangeven van Réveillère de 2-1 voorbij Pelé trappen. Zo won Lyon zijn tweeëntwintigste wedstrijd van het seizoen, Le Mans blijft dertiende.

Nantes – Rennes 0-2

Nantes heeft een mirakel nodig om zich te handhaven in de Ligue 1. Het verloor op eigen veld van Rennes, dat door twee goals in vier minuten in het eerste kwartier van de tweede helft van Utaka en Briand de zege pakte. Nantes blijft laatste met acht punten achterstand op de veilige zeventiende plek, Rennes wordt vijfde en staat plots klaar voor Europees voetbal.

Valenciennes – Monaco 2-2

Alle suspens viel te noteren in de tweede helft. Jeremy Menez opende de score na twee minuten, twintig minuten later verdubbelde Jan Koller die. Valenciennes leek ten dode opgeschreven, maar kwam dankzij twee late goals van Haddad en Chelle toch nog langszij. Valenciennes is nog niet gered, het heeft één puntje meer dan Nice (17) en vier meer dan Troyes (18); Monaco staat veilig in de middenmoot.

Lorient – Saint-Etienne 0-0

Een typische wedstrijd tussen twee middenmotors, beide teams kwamen niet tot scoren.

Nice – Auxerre 0-0

Hier hetzelfde verhaal, met dat verschil dat Nice nog lang niet veilig is. Auxerre daarentegen wel.