Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stade du Vélodrome
Heerlijke Ribéry laat OM winnen
Ruben Claesen

Ook MarseilleSochaux was een topper. L’OM ging op missie om toch maar dat levensbelangrijke Champions League-ticket te bemachtigen, Sochaux deed nog altijd mee om de plaatsjes voor de Uefa-cup. Het was Marseille dat aan het langste eind trok, ondermeer dankzij een wervelende tweede helft. Het won met 4-2 en heeft als vijfde nu nog maar drie punten achterstand op Lens, dat derde staat. Sochaux is gezakt naar de zevende stek.

Nochtans begon de wedstrijd dramatisch voor Marseille. Na amper vijf minuten spelen klungelden Rodriguez en Beye zodanig dat Leroy vrij spel kreeg om de 0-1 binnen te trappen. Een slechte start voor de thuisploeg, maar Lorik Cana maakte dat even voor het kwartier weer goed. De Albanese international kopte een vrije trap van Ribéry enig mooi in de hoek, Richert had geen verhaal. Voor de rust zou er niet meer gescoord worden, in de tweede helft was alles nog mogelijk.

Marseille kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en kreeg al na twee minuten een dot van een kans. M’Bami miste de voorzet vanaf rechts echter onbegrijpelijk, dit had de 2-1 moeten zijn. Die bevrijdende treffer viel pas twintig minuten voor tijd. Taiwo stuurde Ribéry weg op de linkerflank, zijn lage voorzet kwam voor de voet van Djibril Cissé, die de bal ongenadig binnentrapte. Marseille was gelanceerd, tien minuten later liep het uit. Weer op links schakelde Ribéry met een meesterlijke schijnbeweging zijn bewaker uit alvorens voor te zetten. Cissé behield het overzicht en kopte terug tot bij Nasri, die met een even mooie lichaamsschijnbeweging Afolabi en N’Daw in de wind zette om vervolgens hard in de verste hoek te knallen. Een schitterende goal, van die Nasri mogen we duidelijk nog meer verwachten. Vijf minuten voor tijd was daar het moment voor uitblinker Ribéry. Hij ging Pichot voorbij, aaide de bal met buitenkant voet rechts, de bal ging via de paal binnen. Geniaal, werkelijk geniaal. In de blessuretijd kwam Sochaux via een eigen goal Rodriguez nog wel aan 4-2, maar veel veranderde dat niet. Marseille won vlot dankzij een schitterende Ribéry, die in elke goal wel een aandeel had.