Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Parc Des Princes
Rozehnal pakt punt tegen kampioen
Ruben Claesen

Na vierennegentig minuten leek Paris Saint Germain haar grijs seizoen op te fleuren door Olympique Lyon in het eigen Parc des Princes te verslaan, maar toen sloeg Juninho toe en scoorde in extremis de 1-1. Had de ploeg van David Rozehnal (ex-Club Brugge), die de hele wedstrijd centraal in de verdediging mocht volmaken, de match gewonnen, was het mathematisch zeker van het behoud. Nu moet het dus nog even wachten.

De eerste helft zat niet bepaald vol spektakel. Het was eerder een gesloten eerste periode met amper kansen. De eerste mogelijkheid, na twaalf minuten, kwam op naam van de bezoekers. Doelman Landreau kon een hoekschop niet goed wegboksen en zo kwam de bal bij Müller, wiens trap alsnog knap geweerd werd door Landreau. PSG deed even voorbij het halfuur iets terug. Rozehnal vond met een vrije trap Pauleta, die met een goed schot Coupet uittestte, maar die hield met een klassesave de thuisploeg van de openingsgoal. Bij de rust stond het nog 0-0, alles moest eigenlijk nog beginnen.

Al na twee minuten in de tweede helft was het dan zover. Bernard Mendy verstuurde vanaf zijn rechterflank een voorzet richting Edouard Cissé aan de tweede paal, die mooi controleerde op de borst en vervolgens in één beweging mooi in de hoek volleerde. Coupet was kansloos, een mooie goal van Cissé, PSG stond 1-0 voor. Wat kon Lyon? Niet veel, het was lang wachten totdat de zesvoudige landskampioen zijn neus aan het venster zou steken. In het laatste kwartier kwam het via Malouda aan een goede kans, maar zijn vizier stond niet op scherp. Vijf minuten later pakte Landreau een terugspeelbal van Armand ongelukkig in de handen, het gevolg was een vrije trap op drie meter van de doellijn. Mendy redde echter de voorsprong door de inzet op de lijn met de knie weg te werken. Bij 1-0 leek het te gaan blijven, totdat Govou aan de rechterkant na een snelle counter werd vrijgespeeld. Hij gaf de bal voor, en aan de tweede paal kwam Juninho aangegleden die in een duik de bal knap in het dak van het doel kopte. Lyon snoept zo de hoofdstedelingen een punt af, zoals ze dat wel vaker doen: in de dying seconds van de wedstrijd.