Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Stade de la route de Lorient
Aruna en Lens op koers voor CL
Ruben Claesen

Dankzij een 2-0 overwinning op eigen veld heeft RC Lens in de absolute topper van de 35ste speeldag een serieuze optie genomen op de kwalificatieronde van de Champions League. Het versloeg als derde in de stand het nummer vier Toulouse en loopt zo tot vier punten uit. Door het gelijkspel van Bordeaux op Rennes (zie beneden pagina) komt het nu ook naast Les Girondins.

Het zou een erg mooie wedstrijd worden. In de tweede helft kregen beide ploegen enkele goeie kansen, maar scoren zou nog niet lukken. Al na twee minuten staken de bezoekers de neus aan het venster: Itandje had moeite met een verre trap van Sirieix en pakte in twee keer. Lens’ eerste grote kans volgde tweeëntwintig minuten later. Eerst haalde Daniel Cousin uit vanaf de rand van het strafschopgebied, Douchez bokste de bal weg maar deed dat niet goed, Aruna kon niet profiteren van de rebound. Vijf minuten voor rust was het weer Cousin die voor onrust zorgde. Op een voorzet van Hilton trapte hij de bal knap in de vlucht naar doel, Douchez moest zijn kunnen bovenhalen om de 1-0 te verhinderen. Nog was het niet gedaan, Toulouse zou nog één keer dreigen. Elmander ging voorbij Keita en kwam bij Itandje, die zich met ware doodsverachting voor de bal gooide. Het loonde, TFC kon, net als Lens, voor de rust niet scoren.

In de tweede helft gaf Lens al vanaf het begin het volle pond. Het moest absoluut winnen, terwijl Toulouse best wel vrede kon nemen met een puntje. Na tien minuten kwam Aruna Dindane in een glansrijke positie, maar oog in oog met doelman Douchez timede hij zijn schot slecht. Even voorbij het uur torende Hilton op een vrije trap van Carrière boven iedereen uit, Douchez hield zijn ploeg andermaal in de match. Op de daaropvolgende corner kon Hilton opnieuw koppen, maar weer lag Douchez dwars. De storm van RCL bleef maar komen, maar Douchez weigerde zich gewonnen te geven. Tien minuten voor tijd kopte Aruna goed naar doel, Douchez stond pal. Op een zeldzame counter kon Toulouse toch ook een keertje dreigen. Elmander werd goed bediend door Paulo César, maar de Zweed trapte onbegrijpelijk over. Een gigantische kans, Lens was gewaarschuwd, maar strafte de bezoekers uiteindelijk toch af. Aruna Dindane had er een groot aandeel in: aan de linkerkant verzorgde hij het voorbereidende werk én de voorzet naar aanvoerder Seydou Keita, die de bal in één tijd in de verste hoek trapte. 1-0, Félix-Bollaert ontplofte. Vijf minuten later kon Cousin op strafschop, na een fout van Arribagé op Hilton, de match beslissen: zo won Lens dik verdiend van Toulouse, dat zich nu maar moet concentreren op de Uefa-cup.

Bordeaux kwam dus niet verder dan 0-0 op het veld van Rennes. Niet echt verdiend, want Bordeaux domineerde zowat de hele partij. Maar uit de kansen die het kreeg kon het niet scoren, en wie niet scoort, die wint niet.