Stadion: Louis Dugauguez
Spanning in de kelder van de rangschikking
Ruben Claesen

Le Mans – Nantes 1-1

Laten we beginnen met de ploeg die er het slechtste voorstaat. Nantes moest absoluut winnen om nog een reële kans op het behoud te hebben. De eigenaar van Christian Wilhelmsson kon echter nooit aanspraak maken op de overwinning en kwam pas in de blessuretijd aan een puntje. Even voor het halfuur had Matsui de thuisploeg op aangeven van Lucau op voorsprong gebracht, door met een lage schuiver Tony Heurtebis (die Barthez vervangt) te verschalken. Maar in de tweede minuut van de blessuretijd kwam Nantes alsnog op gelijke hoogte. Claudiu Keserü wurmde zich voorbij de laatste thuisverdediger en schoot hard binnen. 1-1, maar veel schiet Nantes er niet mee op. Pieroni speelde nog eens de hele wedstrijd, maar kon andermaal niet overtuigen.

Sedan – Lorient 3-1

Sedan stond voor aanvang van de speeldag op de voorlaatste stek. Ook zij konden beter winnen om nog enige hoop te mogen koesteren op een nieuwe jaargang in de Ligue 1. Sedan kreeg vlak voor rust nochtans een harde klap te verwerken, toen Taïder vanuit een scherpe hoek doelman Regnault in de korte hoek ringeloorde. Maar nog in de eerste helft had Sedan haar antwoord klaar. Nicolas Marin snelde door tot aan de achterlijn op de rechterflank en versloeg vervolgens Riou met een heerlijke lob. In het laatste kwartier kwam Sedan dan helemaal los, toen Noro eerst met een bananenbal Riou deed flateren en even voor affluiten Michael Ciani (ex-Charleroi) ongelukkig zijn eigen doelman lobte. Met die drie punten komt Sedan op één puntje van Troyes (18de); tenminste, als zij hun match in Auxerre verloren…

Auxerre – Troyes 1-0

En zo geschiedde. Auxerre nam pas laat in de wedstrijd afstand van Troyes, dat misschien wel een punt verdiende. Tien minuten voor tijd vond Lejeune met zijn eerste balcontact het hoofd van Ireneusz Jelen, die de bal krachtig binnenkopte. Een koude douche voor Troyes, dat zo nog steeds de achttiende plek bezit.

Nancy – Nice 3-0

Door het verlies van Troyes kon Nice, zeventiende, nooit in de degradatiezone terechtkomen. Daar speelde het ook naar, want OGCN maakte nooit aanspraak op een punt. Bij de rust was het hele zaakje al beklonken. Op het halfuur bracht Fortuné de thuisploeg vanuit een onmogelijke hoek toch op voorsprong, twee minuten later verdubbelde Gavanon de tussenstand vanaf de penaltystip. Nog voor de rust stond het 3-0; na een knappe combinatie kwam de bal bij Kim, die met een lage schuiver een grabbelende Lloris het nakijken gaf. 3-0, een score die tot aan het laatste fluitsignaal niet meer zou veranderen.

Sochaux – Valenciennes 1-0

Ook Valenciennes is verre van zeker van de redding. Lang had het uitzicht op een punt, maar toen had ex-Standard-verdediger Rabiu Afolabi zijn spits Le Tallec nog niet weggestuurd. Dat gebeurde in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd, en Le Tallec maakte het met een lob ook nog eens fijntjes af.