Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Stade Gerland
Strijd om CL neemt andere wending
Ruben Claesen

Doordat Bordeaux op eigen veld verloor van Nantes kon Marseille een bijzonder goeie zaak doen in de rangschikking: terechtkomen op een Champions League-plaats. Daar komt dan nog bij dat Lens kansloos met 3-0 verloor bij Lyon, waardoor Marseille zichzelf naar de tweede plaats hijst.

Lyon – Lens 3-0

De thuisploeg had geen zin in een lange, spannende topper – nummer één tegen twee – die bovendien voor hen toch niet veel meer betekende, en dus drukte het in de eerste helft maar eens goed door. Dat leverde indrukwekkend voetbal op, én knappe treffers van Govou en Juninho. Alou Diarra maakte er in de slotfase van de eerste helft vanaf de penaltystip nog 3-0 van, bij de rust was de thuiswinst al beklonken. Na de rust moest het niet meer voor de landskampioen, het speelde de wedstrijd moeiteloos uit.

Marseille – Nancy 2-1

Spanning in het Stade Vélodrome in een wedstrijd die pas openbarstte in het laatste kwartier. Mamadou Niang leek de ban voor L’OM te breken, toen hij in de achtenzeventigste minuut een penalty benutte. Maar drie minuten later reageerde Nancy gevat, via Puygrenier. Maar de mentale weerbaarheid van Marseille bleek groot, want Djibril Cissé trapte zijn ploeg even later naar de drie punten en naar de Champions League (?).